Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur att svetsa Automotive Sheetmetal

Reparera rostiga-out karossdelar på en antik bil är ett krav för en bra restaurering. Många av de vanligaste projektbilar ha lättillgängliga kompletta karossdelar för att eliminera behovet av patch reparation, men behöver en helt ny bakre kvartalet-panel som ska svetsas på bilar som Mustang. Svetsning i en ny bit plåt är den lämpligaste metoden för permanent reparation. Saker du behöver
Bildas patch
Metal kvarn 40-grit flik pad
Mig eller Tig svetsare
automatisk avbländning svetshjälm
Intergrip eller Cleco klämmor
Magnetic svetsning jiggar
Hammer och dolly
Body fil
svetsarens handskar
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Rengör området längs svetsen med 40 -grit flik kvarn. Ta bort all färg, spackel och ytrost. Metallen ska vara ljusa och glänsande. Testa passa patchpanel, vilket gör att den passar och gapet är konsekvent.
2

Installera patch panel, tillfälligt, med magnetiska svets jiggar och /eller cleco eller intergrip klämmor. Se till att panelen är i nivå med ytan hos den andra sheetmetal.
3

häftsvets panelen i 4-5 platser. Justera nivån på plåstret före varje häftsvets. Kontrollera att svetsarna har full penetration på baksidan. Om båda sidor av panelen är tillgängliga, använd lätta slag med hammaren och dolly till nivå panelen.
4

Fortsätt observation punktsvetsar runt panelen. Lägg inte mer än två punktsvetsar per tum. Kontrollera att den blå värme missfärgning förlänger inte mer än 1/8 tum förbi punktsvets. Hammer svetsa varje punktsvets med en kropp hammare och en dolly på ryggen. De två panelsektioner bör nivån och punktsvets även i gapet.
5

Fortsätt fler punktsvetsar mellan var och en av de första svetsarna. Arbetet runt panelen igen och lägga högst två svetsar per tum. Hammer svetsa alla nya svetsar. Slipa alla punktsvetsar nivå med 40-grit Lamellslipskiva. Hela området ska vara ljusa och glänsande.
6

Svetsa fler punktsvetsar i luckorna belysts av slipning i föregående steg. Fortsätt ovanstående process tills metallen är slät och blank och inga fler hål ses efter slipning. Avsluta ytan med en kropp fil. Gå vidare till fyllning och grundning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63622.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.