Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man startar ett Stick Weld

Flera faktorer avgör hur väl en pinne elektrod startar när den kommer i kontakt en jordad metallbit. Elektroden stickning, ett tillstånd som frustrerar nybörjare svetsare, uppstår när svetsaren är felaktigt inställd eller stick elektrodbeläggningen är skadad. Du kan fortfarande stöta på problem med elektroden fastnar eller svaga bågar även när alla de faktorer som korrekt. Komma in i en bekväm position innan den studsade en båge minskar risken för stick elektroden fastnar när scratch-eller tap-starta en svets. Saker du behöver
Stick elektroder
bågsvetsare
Metal
Svetshjälm
Svetsning handskar
Visa fler instruktioner
1

Säkra nakna änden av en pinne elektrod i elektroden klämman kopplad till en ledning på en svetsutrustning. Ställ elektrodhållaren åt sidan. Skjut bågen leder svetsare marken till en bit metall.
2

Slå på bågsvetsen. Justera spänningen till mitten inställning anges på minnet elektroden eller behållaren som höll elektroden.
3

Ställ slutet av elektroden 3/8 till 1/2 tum från jordad metallbit iklädd en svetshjälm och handskar svetsning.
4

Sänk din hjälm när du antingen tuff och dra elektroden på metallen eller knacka och lyft elektroden på metallen. Lyft och håll elektroden 1/16 till 1/8 tum från ytan av metallen efter en båge former i slutet av elektroden.
5

Öka värmen inställningen om pinnen elektroden fastnar metallen snarare än att starta en båge. Ökad värme stärker ljusbågen och minskar kallstarter som tillåter änden av staven för att hålla sig till en bit av jordad metall. Sänk värmen inställningen om staven börjar omedelbart men orsakar sprut att bilda runt svetsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63625.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.