Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man använder en Stud Welder

En stud svetsare skapar en båge för att smälta en metall stud till ett organ panel eller annan metalldel. Det finns två vanliga typer av stud svetsare. Den första typen använder en keramisk hylsa som glider över tappen. Den keramiska hylsan innehåller den smälta metallen skapas när stiftpistolen bågar och används på större diameter gängade tappar. Den andra typen av stiftpistol använder en tunn stud diameter metall och är den vanligaste typen av stud svetsare som används inom fordonsindustrin. Saker du behöver
Skyddsglasögon
metallreglar
Stud svetsare
keramiska hylsor
Visa fler instruktioner
1

Don dina skyddsglasögon.
Sida 2

Se förpackningen för metallreglar att bestämma rätt inställningar för stud svetsare. Om inställningarna för hög, kommer basen av metallregel blåsa ut eller Om svetsen inställningar är för kallt kommer metallen stud inte smälta till ytan av metalldelen.
3 < p> Anslut stud svetsare. Fäst stud klämma svetsare jordning till pjäsen att få metallregel och ställa stiftpistolen på ett stabilt underlag.
4

Inspektera koppar spets stiftpistolen att säkerställa att spetsen inte smälts eller korroderat. Om du stöter på en dålig koppar spets, byta tips innan du fortsätter.
5

Slå på stud svetsare och justera inställning vreden till de inställningar som anges på förpackningen för metallreglar.

6

Slide en metall stud in i koppar spetsen av stiftpistolen. Om du använder en tapp som kräver en keramisk skoning, skjut hylsan över änden av metall stud med rafflade vänd bort från stiftpistolen.
7

Tryck slutet av metall stud mot den jordade metalldelen.
8

Tryck och håll in avtryckaren på stiftpistolen att smälta metall stud till kroppen panelen eller metalldel. Stiftpistolen stängs av automatiskt vid den rätta tidpunkten. När ljusbågen från stiftpistolen stannar kommer metallregel vara fastsvetsade i metalldelen.
9

Låt metallregel svalna före hanteringen, som metall stud blir varm.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63393.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.