Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur MIG Weld Thin Metal

Svetsning tunn metall med en metall inert gas svetsare innebär en annan svetsteknik för att säkerställa att du inte blåsa igenom metallen. Blowing genom tennmetall tillåter smältbadet att överföra genom metallplåten. Detta ökar belastningen på svetsen och orsakar distorsion vid punkten för blås igenom. Använda en svetsteknik som reducerar värmen på tunn metall svetsfog eliminerar blås och håller metallen från att bygga stress eller förvränga. Saker du behöver
Stålborste
MIG svetsare
0,023 MIG trådbobin
Svetsning huva
Visa fler instruktioner
1

Rengör tunna plåt genom att köra en stålborste över längden av svetsfogen. Säkerställ ingen korrosion, smuts eller färg kvar på eller runt svetsen.
2

Dra öppna sidoluckan en MIG svetsare. Säkra en .023 spole MIG trådbobin inuti MIG svetsare. Stäng svetsarens sidodörr.
3

Slå på MIG svetsare. Fäst MIG klämman svetsare marken till ett område av den tunna metallen bort från den rengjorda svetsfogen. Sätt på en svetshjälm.
4

Point tråden sträcker sig från spetsen av MIG-pistol i mitten av tunn metall svetsfogen. Dra och håll MIG pistolavtryckare för en sekund. Flytta spetsen av MIG-tråd 1/8 tum ner från första häftsvets. Dra och håll MIG pistolavtryckare för ytterligare en sekund att placera en andra häftsvets. Fortsätt svetsa tunn metall genom att flytta 1/8 tum och svetsning av en sekund för att avsluta svetsfogen.
5

Låt svetsfogen svalna i 30 till 45 minuter före hantering eller rengöring av tunn metall. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63545.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.