Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Felsökning av en 1975 Honda Goldwing petcock

petcock på en Honda Goldwing är det huvudsakliga bränslet ventilen som matar motorn. Föraren kan välja mellan tre funktioner: "OFF", "ON" och "RES". I "OFF"-läget inget bränsle får strömma till förgasarna och används endast när motorcykeln inte är igång. Den "ON" läget är för allmän motorisk drift och tillåter maximal användning av bränsle från tanken. Den "RES" inställning används endast när huvudtanken är nästan tom och ger ungefär en liter reservbränsle. Problem med petcock kan orsaka dålig motorprestanda, svårstartad eller översvämning av förgasarna. Saker du behöver
# 1 kryssmejsel
Bränsleslang, 1/4-inch-by-18-inch
Bränsle-behållare
# 3 kryssmejsel
Kombination nyckel, 14 mm
piprensare
petcock ombyggnadssats
Visa fler instruktioner
1

Vrid bränslet petcock till "OFF". Se till att det finns minst 2 liter gas i tanken innan du fortsätter med några tester. Ta bort bränsleledningen genom att lossa klämman med en # 1 kryssmejsel och dra bränsleslangen off. Skjut 1/4-inch-by-18-inch bränsleslangen på petcock utlopp och placera den andra änden av slangen i ett bränsle-behållare. Inget bränsle ska flyta vid denna tid. Om bränsle strömmar med petcock i "OFF" läge, då petcock måste repareras eller bytas ut.
2

Öppna petcock till "ON" läget och observera flödet av bränsle. Bränslet bör flöda fritt in i bränsle-behållare. Vrid petcock till "RES"-läge och observera flödet av bränsle. Om bränsle inte rinner eller flyter mycket långsamt, ta bort locket bensintanken. Om bränslet börjar strömma med den bort tanklocket då locket är dåligt och bör bytas ut.
3

Töm bränsletanken till en bränsle-behållare om petcock inte klarar någon av testerna i steg 1 eller 2. Ta petcock genom att ta bort de tre 14 mm bultar som håller fast konsolen motorfästet över toppen av petcock. Ta bort de två skruvarna som håller petcock på med en # 3 kryssmejsel och ta bort petcock från tanken.
4

Ta bort de två petcock skruvarna med en # 1 kryssmejsel och lyft bort locket. Ta den cirkulära fjädern och växelväljaren från petcock huset. Kontrollera att O-ringen för hack, revor eller brott, och byt ut vid behov. Rengör all smuts från petcock passager med piprensare doppad i bensin.
5

ihop petcock med nya O-ringar och packningar. Byt petcock på bensintanken och dra åt de två skruvarna med en # 3 kryssmejsel. Fyll bensintanken med 2 liter bensin. Upprepa petcock tester från steg 1 och 2. Om petcock inte klarar någon av testerna då den är defekt och måste bytas ut.
6

Byt fästet motorfästet och bränsleledningen efter petcock testningen är klar. Dra åt klämman bränsleledningen och motorns support bultar fäste.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63553.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.