Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Punktsvetsning Instruktioner

En resistans eller plats svetsare skickar elektrisk ström genom två bitar av plåt för att bilda en liten svets. Den elektriska strömmen färdas mellan två fastspänning elektroder. En elektrod skickar en negativ laddning och den andra en positiv laddning. Detta genererar värme i det ledande plåt. Storleken och styrka punktsvetsen bestäms av inställningarna plats svetsare och storleken av elektroden tips. En felaktig punktsvets kommer inte att hålla plåt tillsammans, och det är bäst att testa plats svetsare på metallskrot före punktsvetsning färdig plåt. Saker du behöver
Plåt mätare
2 st plåt
Punktsvets
File
Läder arbete handskar
Visa fler instruktioner
1 < p> Skjut gauge metallplåt på ena kanten av metallplåten för att bestämma tjockleken av metallen. När plåten passar tätt i en plåt mätare kortplats, läs numret ovanför spåret. Detta kommer att visa tjockleken av metallen.
2

Ställ lastrummet, svetsa, åtstramning och av-tiden för den plats svetsare genom att lokalisera tjockleken av metallplåten på svetsning diagrammet anbringas på plats svetsare. Addera 3

Rengör spetsarna på både toppen och botten elektroden genom att skjuta över filen varje spets. Att svetsa korrekt bör spetsen av varje elektrod har inga svarta sotavlagringar.
4

Sätt på dig handskar läderarbeten.
5

Slå på plats svetsare och öppen kallvattentillförseln ventilen att flöda vatten genom elektroderna.
6

stapla två bitar av plåt ovanpå varandra.
7

Ställ de staplade bitar av plåt på undersidan elektrod plats svetsare.
8

Tryck på pedalen på plats svetsare för att sänka den övre käften av plats svetsare och svetsa plåten.
9

Vrid svetsad plåt ett kvarts varv innan du släpper pedalen för att undvika att dra en svets elektrod från sin sockel.
10

Försök att dra plåten isär. Om metallen böjer snarare än drar isär, är den plats svetsare korrekt inställd. Om punktsvets raster, öka svetstiden av plats svetsare och upprepa de listade stegen tills du uppnår en riktig punktsvets.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63399.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.