Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur ändrar jag en säng sida på en S10 Truck?

Sängen av en S10 pickup byggs liknar en större lastbil, vilket gör processen för reparation av krockskador ganska okomplicerad. S10 lastbilar hela användningen konstruktion punktsvets, och sängsidor dra helt ut i en del när dessa punktsvetsar bort. Uppgiften underlättas genom att först ta bort sängen från lastbilen, vilket kommer att lämna förarhytten svetsar side plats som utsätts för borttagning. Saker du behöver
Automotive handverktyg
Såg hästar
Drill
1/16 tum borr
punktsvets cutter Clamps
Punktsvetsa Tool Review
Visa fler instruktioner
1

bort sängen från lastbilen genom att först unbolting sängen fästen på rambalkar, sedan kopplar kabelnätet som leder till bromsljus och blinkers. Detta kan hittas på ramen hos lastbilen. Öppna dörren tankluckan och skruva beslagen så att sängen för att höja upp utanför rambalkar.
2

Ta truckens bakre stötfångaren och bakluckan, lyft sedan flaket bort av ramskenorna av lastbilen och stödja det på ett par såg hästar.
3

Leta punktsvetsarna som förbinder den skadade säng sida till sängen golvet. De ligger på en fläns på framsidan (hytt) sida av sängen, på valsen pan, och även längs den övre inuti flänsen av bädden. Borra punktsvetsar med 1/16 tum borr i exakt mitten av svetsen.
4

Skär punktsvetsar med kniven punktsvets bifogas borrmaskin. Undvik att skära igenom båda bitar av metall, dock. Bara klippa övre plåt så att det kommer att finnas en tillräcklig svetsning yta när den nya sängen sida bifogas.
5

Dra sängen sida av av trucken genom att först dra ut något på botten av sängen, och sedan lyfta upp för att rensa flänsen säng järnväg över dess fästpunkt. Sängen sidan är nu fri från sängen av lastbilen.
6

Installera nya säng sida i stället för den gamla genom att anpassa den med rätt fästpunkter och spänna fast den på plats. Tillfälligt installera bakluckan för att säkerställa att den nya sängen sidans övre skenan är även med den övre delen av bakluckan. När sängen sidan är i linje, använd verktyget punktsvets att återge den ursprungliga punktsvetsar på sängen sidan av trucken. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63564.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.