Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur fixar Curb Skador på Aluminum aluminiumfälgar

Bil hjul får mest övergrepp och straff från vägen än någon annan del av bilen. Slå gropar, trottoarkanter och andra föremål kan orsaka "bromsa skador" på sidorna av din aluminium aluminiumfälgar. Om inte fast, kan skadan rost hjulet och så småningom minska integriteten och styrkan av fälgen. Försök alltid att reparera kantsten skador så fort det händer för att förhindra rost. Även om denna process kan utföras medan hjulet på bilen, är det lättare att göra när det tas bort. Saker du behöver
Högblank klar lackfärg
aluminium som matchar färgen på din hjul
Maskeringstejp
thinner
Bondo putty
Vatten
Sponge
Bil tvål
400 grit sandpapper
600 grit sandpapper
1.200 sandpapper
Handduk
Visa fler instruktioner
1

Rengör hjulet noggrant med en handduk och bil tvål. Detta kommer att resultera i en snyggare reparation jobb och hindra dig från att få smuts och bromsdamm på händerna. Låt hjulet för att torka innan du reparerar alla trottoarkanter skador.
2

Blöt en handduk i thinner och gnugga den på den skadade delen av hjulet. Detta tar bort allt som tvätt missade liksom varje vax som finns på hjulet. Tvätta fälgen två gånger för att avlägsna eventuellt överskott av thinner. Låt hjulet för att torka.
3

tejp Place maskering runt de skadade delarna av fälgen för att hindra dig från att använda sandpapper på oskadade delar av fälgen.
4 < p> försiktigt sand den skadade delen av fälgen med 400 sandpapper. Tillåt spår att bilda och sluta när området är grov.
5

Täck scratch med Bondo kitt och smidig med 600 sandpapper. Låt torka i fem minuter. Efter fem minuter, sand området försiktigt med 600 sandpapper och låt det torka i ytterligare fem minuter.
6

Täck resten av hjul och däck med maskeringstejp för att förhindra sprutdimma när du använder aluminiumfärg. Applicera tunna lager av färg och låt torka tills Bondo är helt täckt. Efter färgen torkar, försiktigt använd 1.200 slippapper för att ytterligare jämna till ytan av reparationen webbplatsen.
7

Tvätta målade hjulyta med bil tvål och vatten och låt torka.

8

Spraya klarlack på den reparerade delen av hjulet. Detta kommer att skydda din reparation jobb och gör det blankt för att matcha resten av hjulet. Upprepa detta steg fem gånger för att bygga upp en stark barriär. Ta bort maskeringstejpen från hjulet och låta lacken torka över natten. När lacken är torr, tvätta hjulet igen för att avsluta reparationen jobbet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63385.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.