Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man reparerar en Plastic Auto stötfångare

Den ena sidan av en bil som får mest yttre skador är stötfångaren. Bumpers är en viktig säkerhetsfunktion som skyddar förare och passagerare vid en kollision. När en bil stötfångaren träffar ett föremål, är det avsett att komprimera, minska den initiala påverkan. Majoriteten av bil stötfångare är gjorda av plast, såsom ABS. Medan ABS är extremt tålig, den har en stress gräns som kan lämna det spruckna och i behov av reparationer efter kollision. Använd några verktyg och bindemedel för att reparera en stötfångare, sparar en hel del pengar i processen. Saker du behöver
Automobile reparationshandbok
Industri tvättmedel
målarens maskeringstejp
Epoxiharts
Glasfiber Sandpapper trasa
, 220 grit
Disponibel borst hår penslar

Visa fler instruktioner
1 Se en bil reparationshandbok att ta bort stötfångaren.

Ta bort den skadade stötfångaren, med hänvisning till en bil reparationshandbok för placeringen av bultarna som håller stötfångaren på plats. Placera eventuella lösa skruvar och /eller muttrar i en burk så att de inte förlorat får. Rengör insidan av stötfångaren med en stark rengöringsmedel för att ta bort fett, blandat med varmt vatten. Detta diskmedel kan hittas på någon Biltema. Låt insidan av stötfångaren för att torka ordentligt.
2 Denna stötfångare hålls på med dolda bultar.

Undersök det skadade området helt. Mest ljus till medium stötfångaren skador i form av stress sprickor. Använd målarens maskeringstejp för att beskriva sprickan. Tejpen bör möjliggöra en 2-tums kant runt sprickan för att säkerställa att hela området för skador helt identifieras. Den maskeringstejp gränsen gör det lättare att komma ihåg när skadan är.
3 plaststötfångare är lättare att reparera än metall stötfångare.

Skär små bitar av 6-ounce glasfiber duk i bitar i samma storlek som det område som beskrivs med målarens maskeringstejp. Klipp två bitar för varje spricka repareras. Blanda hartset. Använd en allmän harts ändamål epoxi med en 50-50 blandningsförhållande. Detta förhållande motsvarar ett kopp harts blandat med en kopp härdare. Lay stötfångaren i ett läge som tillåter sprickan att sitta parallell med marken. Detta håller plasten från att droppa ut ur sprickan, som är rörigt och avfall harts.
4

Fyll sprickan med en liten mängd harts. Ta bort maskeringstejpen och pensla på ett tjockt lager av harts runt det skadade området. Placera försiktigt en bit glasfiberväv på vått harts. Jämna ut glasfiberväv ut så det finns inga rynkor. Placera ytterligare ett lager av harts ovanpå glasfiber duk. Upprepa processen för de kvarvarande sprickor. Låt massan torka i sex till åtta timmar.
5

Sand de områden som täcks med harts lätt för hand med 220-slippapper. Torka bort hartsdamm och applicera ett tjockt lager av harts. Lägg det andra stycket av glasfibertyg och tillämpa en annan tjockt lager av harts ovanpå duken. Tillåt 24 timmars torktid. Sätt tillbaka stötfångaren och projektet är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63443.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.