Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur Klipp & Grind Aluminium

Den mjuka karaktären av aluminium gör det en svår metall att klippa och slipa. När du använder en tandad skärblad på en motorsåg, kommer aluminium täppa snabbt området mellan tänderna. Samma sak händer när du slipa aluminium med en slipskiva eller ett slippapper. Dressing bladet och slipskiva med vax gör att du kan klippa och slipa längre, men bladet och slipskivan kommer ändå så småningom täppa. Ett verktyg kommer att skära och slipa aluminium utan igensättning. Saker du behöver
bit aluminium
arbetsbord
Självlåsande C-grepp, två par
Måttband
Täljsten
Straightedge
Skyddsglasögon
Ansiktsskydd
Skinnhandskar
0,035 slipande cutoff hjul
4-tums vinkelslip
36-grit klaff hjul
Visa fler instruktioner
1

Placera stycke aluminium på arbetsbordet.
2

Skjut stycke aluminium till slutet av arbetsbordet. Fäst den till arbetsbordet genom att placera ett par självlåsande C-grepp på varje hörn av aluminium som vilar nära kanten på arbetsbordet.
3

Markera en skuren linje ytan av aluminium genom mätning av ena sidan av aluminiumet med måttbandet och markering av den dimension med täljsten. Se till att du placerar två varumärken lika avstånd från samma sida av aluminium.
4

Passa ena sidan av linjal med de två skära märken som du placeras på ytan av aluminium i den sista steg. Rita en linje längs kanten av linjal med täljsten för att slutföra den skurna linjen.
5

Sätt på dig skyddsglasögon, visir och läderhandskar.
6

Bifoga en .035 slipande cutoff hjul till den 4-tums vinkelslip och sänka din ansiktsskydd.
7

Dra avtryckaren på kvarnen och sänk slipande cutoff ratten till täljsten skärningslinjen du drog på ytan av aluminium.
8

Flytta slipande cutoff hjulet fram och tillbaka längs den skurna linjen för att börja skära aluminiumet. Håll inte slipande cutoff ratten på en plats för att skära igenom aluminium och sedan flytta cutoff ratten. Detta gör att cutoff hjul att bära snabbt.
9

Avlägsna cutoff hjulet från kvarnen och fäst den 36-grit klaff hjulet bersån av vinkelslip.
10

Frigör självlåsande C-grepp för att frigöra den skurna bit aluminium från arbetsbordet och skjut den skurna sidan av aluminium över änden på arbetsbordet. Se till att aluminiumplåten överhäng kanten på arbetsbordet med minst 1/2 tum.
11

Dra avtryckaren på vinkelslipen och sänka spinning 36-grit klaff hjul till kanten av aluminiumet.
12

Kör klaffen hjulet fram och tillbaka längs den skurna änden av aluminium för att slipa burr vänster från aluminium styckningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63363.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.