Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man reparerar en buckla i en plast stötfångare

De flesta fordon idag, bilar och ingår lastbilar, har främre och bakre stötfångare som är gjorda av plast. Dessa plaststötfångare är tjock och robust, vilket bidrar till att förhindra små dings, men de kan fortfarande bli bucklig och i behov av reparation. Collision butiker kan ladda flera hundra dollar för att reparera dessa bucklor. Lära sig att reparera en buckla i en plast stötfångare och spara en massa pengar och tid borta från ditt fordon. Saker du behöver
Screw stil buckeldragare
Drill
200-grit sandpapper
300-grit sandpapper
Body filler
Plast gummiskrapa
Spray lim Spray promotor
primer
Sprayfärg
Spray klarlack måla
maskeringspapper
Maskeringstejp
Visa fler instruktioner
1

Borra ett litet hål i mitten av buckla. Placera skruven spets buckeldragare i hålet och vrid skruven flera gånger. Skjut handtaget på buckeldragare fram och tillbaka för att sakta dra buckla ut. Dra inte alltför aggressivt eller buckla kommer ut för långt. När buckla är något tillplattad ut, ta bort buckeldragare.
2

Använd 200-slippapper för att slipa bucklig yta och 3 eller 4 inches omger buckla. Med hjälp av plast squeegee, applicera kroppen fyllmedlet och buckla tills den är smidig, täcker buckla fullständigt och är något högre än den omgivande ytan. Låt fyllmedel för att torka i två timmar. Sand filler igen med mer 200-grit sandpapper tills den är slät och ytan är jämn med det omgivande området i stötfångaren. Runt området som repareras Addera 3

Place maskeringstejp och papper . Spraya ett tunt skikt lim promotor över tanklocket och omgivande ytan. Tillåt 15 minuter för den att torka. Spraya ett tjockt lager primer över ytan och låt det torka i 30 minuter. Slipa grundfärgen lätt med 300-slippapper.
4

Spray två tunna lager färg över området, vilket gör att 15 minuter mellan lagren. Spraya två eller tre tunna lager klarlack måla över området, vilket gör att 15 minuter mellan lagren och en hel dag före hantering området efter den sista pälsen sprutas. Ta bort maskeringen papper och tejp när den sista pälsen av klarlack måla har besprutats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63451.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.