Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

DIY Autobody

När äga en bil under en längre tid, är chansen att det kommer att så småningom behöva autobody arbete och reparationer. Kollision verkstäder debiterar uppemot hundratals dollar för även mindre reparationer för material och arbetskraft. Lära sig att göra Autobody reparationer på en bil kan göras med praktik och inköp av ett fåtal material och verktyg från en delar butik. Du kan reparera bucklor och märken i en utfart inom timmar. Saker du behöver
Body hammer
buckeldragare
Drill
180-slippapper
220-slippapper
Body filler
Plast gummiskrapa
maskeringstejp och papper
Wax och fett remover
Microfiber handduk
Spray primer
Sprayfärg
Spray klarlack
Visa fler instruktioner
1

Borra ett hål i mitten av buckla med en borr. Om buckla är mycket stort, borra flera hål spridda över buckla. Sätt i skruven spetsen på buckeldragare in i ett hål och skjut handtaget på buckeldragare in och ut tills sheetmetal börjar räta. Om flera hål borrades, alternativt att använda dem vid olika tidpunkter för att dra buckla ut jämnt.
2

Använd en kropp hammare för att knacka försiktigt på plåt på plats om buckeldragare drog ut för långt. Några höga fläckar, som kan ses lätt när den nya färgen har torkat, bör utnyttjas ned så de är även med ytan på bilen området med 180 Addera 3

Sand. - slippapper för att avlägsna det mesta av färgen ner till plåten. Använd en plast gummiskrapa att applicera ett tjockt lager spackel över det reparerade området. Låt fyllmedlet torka under en timme. Använd 180-slippapper för att sand fyllmedlet slät med ytan av bilen. Gå över området igen med 220-slippapper för att jämna ut repor kvar av 180-slippapper.
4

Torka det reparerade området med vax och fett remover och en microfiber handduk. Detta tar bort gamla vaxpartiklar kvar av bilen tvål eller vax. Det tar också bort eventuella fingeravtryck kvar på ytan, vilket inte kan ses förrän färgen har torkat. En microfiber handduk lämnar inte ludd på ytan. Placera maskeringstejp och papper runt reparerade området.
5

Applicera ett tjockt lager primer över området med spackel. Låt primern torka i 30 minuter. Spraya 03:57 lager färg över området, håller burk 6 till 8 inches från ytan. Håll rockar tunna för att undvika körningar i färgen. Gå över området igen med klarlack måla, med samma tekniker som med färg färg. Vänta en hel dag före hantering området.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63486.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.