Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur Dra Dents

Dra bucklor ur paneler auto organ är en konst när det görs på rätt sätt. Det finns många olika sätt att dra bucklor. Den typ och plats för buckla är den avgörande faktorn. Bucklor som resulterar i veck är svårast att ta bort, många gånger de är omöjliga att ta bort. Ett veck är en relativt konvex eller konkav rak linje. Om du har ett veck, är byte av panelen den mest effektiva permanent reparation. Saker du behöver
Universell plocka kroppen hammare
Metal krympa hammare
Fender
stötfångare hammare Uppsättning kroppens dockor
Body sked
Automotive sugkoppar
Stud svetsare
Stud avdragare
Slide buckeldragare
Drill
Uppsättning ding remover stavar
Porta power buckla Remover Review En fot gul och svart rutig yta board
Visa fler instruktioner

1

Använd ding remover stavar för att ta bort små bucklor såsom stötar parkeringsplats. Stavarna är 5/16- att 3/8-tums tjock och fyra meter lång med diverse böjar i ändarna av staven. Sänk ned staven i möjligaste mån, så den böjda änden kan placeras under buckla. I vissa fall måste en obemärkt hål borras för att sätta staven och senare utjämnade. Placera den gula styrelsen i din siktlinje så att de gula och svarta pjäser fundera på ytan av kroppen panelen. Detta fungerar bra eftersom det understryker den minsta buckla eller ofullkomlighet. Vrid stången änden under buckla eller ding och se den stiga mot bakgrund av gult och svart eftertanke.
2

Hammer buckla ut var praktiskt, med hjälp av en allmän hammare ändamål kropp och en lämplig dolly . För att göra detta, placera dolly bakom buckla och försiktigt hamra kroppen buckla mot dolly tills buckla tas bort. Det är en bra idé att använda en kropp sked över utanför kroppen för att förhindra hammare strejker. Om buckla är djup och sträcker plåten, använda en kropp-krympande hammare för att dra metallen tillsammans. Hammaren har spikar på sitt ansikte och när det slår metall, gör det små bucklor, effektivt krymper metallen.
3

Dra stora gradvisa bucklor såsom fat-typ bucklor med en dammsugare buckla avdragare.
4

Dra små hård-till-få-bakom bucklor i kroppen med svetsade nitar och en stud avdragare. För att göra detta, sätt i två-tums dubbar över buckla med en stud svetsare. Efter insättning av dubbar, använd en stud avdragare - som ser ut som en nit pistol-att dra bucklor. När du tar bort bucklor, ta bort bultarna.
5

Borra ett hål i buckla. Använd en buckla-remover glidhammare att dra bucklor genom att skjuta vikten på hammaren utåt. Detta verktyg accepterar olika ändar som kan sättas in i hålet i buckla.
6

Använd en porta makt att ta bort stora bucklor samt bucklor som är för svåra att avlägsna med manuella verktyg. Den porta makt har en hydraulisk cylinder och en pump. Det finns flera olika syften som kan användas, inklusive en käftar-of-life typ änden formad som en hopvikt hand. Detta verktyg kan utökas för att spänna över större områden. Detta är den ultimata driver elverktyg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63397.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.