Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Anvisningar för HVLP Paint Gun

Hög volym för att måla (HVLP) vapen är också känd som gravitation-feed måla kanoner. De fungerar genom att med hjälp av gravitationen för att dra färgen in i luftkammaren av vapnet, som tvingar färgen ut ur ett munstycke när man trycker på avtryckaren. Typiskt, det är tre till fyra justeringar som måste göras för att korrekt ställa in pistolen för önskad sprutbild, lufttryck, och mängden vätska släpps in i luftkammare. Instruktioner
1

Håll tomma pistolen i handen, då kontakten luftledningen i kopplingen ligger vid foten av handtaget på pistolen. När luftledningen är inkopplad, rikta munstycket i luftpistol på golvet eller en vägg och krama avtryckaren. Lufttrycket ventilen är placerad vid basen av handtaget. Den optimala positionen för att det ska vara i är mitt läge, så justera detta reglage därefter fram denna mängd tryck uppnåtts, släpp avtryckaren. Vissa pistoler har denna justering ligger precis ovanför där bandet av tummen och pekfingret vila när du håller i handtaget på pistolen. Dessa justeras på samma sätt.
2

Fyll färgen behållaren med önskad mängd färg, sedan lägga på locket på behållaren för att förhindra spill. Det finns en ratt på baksidan av sprutpistolen som är inriktad med sprutpistolen s dricks. Detta styr mängden av spel som sprutpistolens avtryckare har och också kontrollerar hur mycket färg som släpps in i luftkammaren av vapnet. Justera detta så att det är ca 1/2 tum av trigger pull till att börja med. Testa avfyringstryck genom att spraya en maskerad avstängda delen av fordonet eller en testpanel.
3

Håll pistolen 12 inches från ytan av testpanelen att ringa in sprayen mönster av sprutpistolen. Detta justeras med ratten som är belägen på sidan av handtaget på sprutpistolen. Justera tills det är mellan 8 till 10 inches mellan top of the line av färg och botten. När du drar i avtryckaren, bör ett jämnt flöde av färg kommer från pistolen dricks. När den hålls i ca 1 sekund, borde det inte finnas någon färg igång när pistolen inte flyttas. Om färgen rinner, justera trigger pull så att mindre färg frigörs. Dig
4

Position bekvämt framför objektet som ska målas. Börja spraya cirka åtta inches bort från den panel som skall målas, sedan sopa armen i en rak linje från höger till vänster eller vänster till höger, underhålla 12 inches av avstånd från panelen när du sveper armen fram och tillbaka smidigt, tillämpa en medelstora lager färg. Med varje pass du gör, överlappa det tidigare passet med 1/2 för att säkerställa en jämn täckfärg. Arbeta långsamt och stadigt, försiktigt så att inte köra färgen genom att applicera för mycket på en gång. Låt den första lager färg till please upp i två till tre minuter innan ett andra skikt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63578.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.