Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad gör en Auto A /C Vakuumventil göra?

Den intensiva vakuum produceras av förbränningsmotorer har använts på olika smarta sätt genom åren. Bortsett från att skapa makt för broms boosters och dörrar strålkastare, är den ständigt närvarande makt motorns vakuum används för uppgifter som hänför sig till en myriad av verksamheten. Det sätt denna makt känns och uppdrag inom fordonsindustrin luftkonditionering och ventilationssystem kan variera från en tillverkare till en annan. Dock har vissa program och kontroller blivit nästan universell, och de vanligaste konstruktioner involverar ventiler som styrenheter för en tillförlitlig och smidig funktion av en bil luftkonditioneringen. Manuell styrning

Dashboard manöverkontakter används för att välja riktning luftflödet av luftkonditionering i bilar är faktiskt ventiler. Den temperaturkontroll får helt enkelt använda en kabel som öppnar en viss blandning dörr i systemet plenum, men de komplexa rörelser som behövs för att styra luftflödet genom olika Ventilationsdragkedjorna kräver några sofistikerade kretsar. Flytta växelventilen genom sättet luftflödet alternativ kan producera ett knappt hörbart väsande ljud, som de olika dörr motorer handlat om att avleda luftflödet. Eventuella fel i kretsen är uppenbara när önskad inställning inte uppnås på sedvanligt sätt.
Supply Lines

Det vakuum som finns tillgänglig från motorn är bara konstant tomgång, och produkterna tas i spel till stadiga vissa operationer. En reservoar används ofta för att komplettera utbudet i tider när vakuumkraftorganet bleknar. Incheckning-ventiler används för att förhindra förluster i behållaren när motorn gaspådrag stor, och vakuum krymper utbudet. Andra in-line-ventiler försena eller buffra vakuumsignalen att möjliggöra jämn kraft applikationer. De buffrande åtgärder dessa typ ventiler förhindrar hårda aktiveringar av plenum blandning-dörrar, som kan distrahera eller larm passagerare fordon. De också skydda blandning dörr motorer från plötsliga strömspikar som kan skada motorerna eller dörrar.
Passing Ström

Vissa fordonstillverkare införliva en vakuumavkänning koppla in den elektriska kretsen av luftkonditioneringen kompressor. I de fall där full motoreffekt krävs, som att klättra branta sluttningar eller passerar i höga hastigheter, sjunker den tillgängliga vakuum utbudet av kraftigt. En särskild ventil avkänner brist på vakuum, och skär av den elektriska effekten till luftkonditioneringsapparaten kompressorkoppling. Ventilen är ganska känslig, och kompressorkopplingen återupptar regelbunden funktion när du släpper gasen, även delvis. Denna känslighet bidrar till att upprätthålla kall luft flöde, i alla utom de mest extrema applikationer gaspådrag.
Power Path

motorns insugningsrör tappas för vakuumtillförseln ursprung , och fungerar som utgångspunkt för kretsen. Så snart motorn eldas upp, är det vakuum som föreligger i reservoaren och manöverventiler. När ett läge urval görs för luftflödet av ventilation och luftkonditionering systemet agerar vakuum på plenumet blandning-dörrar genom manuellt manövrerade brytaren ventilen. Sofistikerade ventilationssystem kan göra vissa val som standard, men inställningarna kan fortfarande manipuleras för hand. Väl applicerad är det vakuum hålls på plats av backventiler, medan behållaren säkerställer god tillgång reserver under de flesta körförhållanden .. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62293.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.