Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Har nedväxling Hurt Transmission?

Med tillkomsten av den automatiska växellådan i 1970 färre människor kör manuella transmissioner och ändå, med både automatiska och manuella växellådor, nedväxling är en viktig del av att köra din bil. I korthet innebär nedväxling normalt inte skadar din överföring så länge som de resulterande varvtal ligger inom de specifikationer för konstruktionen. Nedväxling för ökad kraft och hastighet
Nedväxling ger större dragkraft för din bil när offroading.

Nedväxling ökar hastighet och prestanda när variabler såsom vind, hill lutning och släpvagnsvikt påverkar bilens prestanda på högre växlar. Under dessa förhållanden, ger nedväxling ett lyft i prestanda, men kommer att lägga mer belastning på din sändning. Detta kommer bara att skada din sändning om du regelbundet missbrukar en specifik växel för nominella ökningar i prestanda.
Nedväxling för Breaking
Vid körning nerför branta berg raods pauser kan överhettas och misslyckas.

Nedväxling för Breaking ändamål kommer att förlänga livslängden på dina raster och boka dina pauser för nödstopp. Nedväxling för att bryta ändamål är speciellt användbar för att gå ned branta lutningar eftersom det är svårare för din bil för att nå en större drivkraft hastighet på grund av den positiva förhållandet mellan friktion på höga varvtal.
Osäkra Nedväxling
Review Din RPM mätare är det bästa sättet att veta om nedväxling är säker.

Osäkra nedväxling kommer att skada din sändning. Titta på RPM mätaren i bilen och om nålen är nära eller i de gula och /eller röda zoner - 5,000-7,000 RPM på de flesta bilar - då du sätter stress på just den växel och riskerar överhettning din överföring leder till katastrofalt misslyckande för din sändning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61664.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.