Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Ta bort fastrostade skruvar på bilar

Rostiga bultar kan vara lätt eller svårt att ta bort, främst beroende på tillgänglighet. Det måste finnas tillräckligt med utrymme att arbeta. Chefen för bult eller gängad ände måste sticka långt nog att få med ett verktyg. När slutstycket bryts av även med ytan, måste det finnas tillräckligt utrymme för att installera en borr för att borra bulten ut. Saker du behöver
uppsättning lätt outs
Skruvnyckelsats
Drill
Blandade bitar Flighter Can rost penetrerande
Körnare
liten hammare
Små kort- näsa vise grepp
Stud-remover verktyg
gasolbrännare
Visa fler instruktioner
1

Spray bulten med rost penetrerande och ge det ett par minuter att arbeta. Rotera bulten i båda riktningarna något. Sätt press i en riktning och sedan den andra - fungerar den kan lossa bulten som penetreringsämnet börjar arbeta
2

Knacka på huvudet på bulten lätt med hammaren i ett försök att lossa. bult. Spraya den gängade tappen om huvudet av bulten bryts av. Tryck dubben lätt med en hammare. Greppa den utskjutande änden av tappen med skruvstäd grepp och pressa i båda riktningarna i en vaggande rörelse för att lossa trådarna. Om detta inte fungerar, gå till steg 3.
3

Tryck stud verktyget remover uttag över tappen och ger verktyget en twist till vänster. Sätt spärren i verktyget och försök att vrida bulten moturs. Applicera värme till ytan (om praktiskt) för att expandera ytan, hjälpa till att lossa trådarna.
4

Avlägsna hinder om dubben avbryter eller är redan brutit ut på ytan. Det kommer att bli nödvändigt att borra ett hål i centrum av tappen för att infoga en enkel ut i tappen och trä den ut. Använd en körnare för att göra en fördjupning i mitten av tappen. Använd lämplig borr och borra ett hål i mitten av tappen. Sätt rätt lätt ut. Vrid lätt ut med en skiftnyckel (detta visar dubben ut).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59995.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.