Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar bromsbeläggen på en 2002 Chrysler Sebring

Även om många av de system på din bil är datorstyrd och kräver dyr utrustning för service, broms-systemprogram reparationer är fortfarande ett bra sätt att sänka underhållskostnaderna för din Chrysler . Regelbundet underhåll av bromssystemet på din Chrysler Sebring gör att du kan identifiera slitna bromsbelägg innan de orsakar skador på dyra broms komponenter som broms rotorer och bromsok. Bromsbeläggsmaterial ersättning kräver bara vanliga handverktyg och kan göras på ett par timmar. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
rörtång
Broms-delar renare
Silikon bromsfett
dräneringskärlet
Skruvmejsel
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Höj och stödja de främre hjulen med stoppklossar, en domkraft och pallbockar. Placera domkraften under främre hjälpramen och sänk Sebring på dem för att stödja vikten av fordonet. Lita aldrig på en domkraft enbart för att stödja vikten av bilen. Ta bort de främre hjulen med hjälp av rörtång.
2

Placera ett uppsamlingskärl under bromsaggregatet. Rengör bromsok med broms-delar renare för att ta bort bromsdamm och förhindra inandning av damm. Addera 3

bort bromsok bildspel bultar som attaché oket till bromsok fästet. Lyft tjocklek från konsolen. Ta bort bromsbelägg från bromsok fästet. Applicera en liten klick silikon bromsfett till broms-pad kontaktpunkter på slammerförhindrande klipp knäppte till bromsok fästet. Applicera en liten klick silikon bromsfett till bromsok bildspel bultar.
4

Lägg ut en gammal bromskloss på bromsok kolv, öppna luftningsskruven ovanpå bromsok, och använda en C-klämma för att trycka kolven helt i bromsoket. Stäng luftningsskruven och rensa bort eventuellt spilld bromsvätska.
5

Sätt de nya dynorna i bromsoket fästet. Sänk tjocklek över de nya dynorna och på plats på bromsok fästet. Säkra bromsok på fästet med bromsok bildspel bultar. Dra bromsok slide bultarna till 28 Nm. med momentnyckel.
6

Upprepa processen för den återstående bromsaggregatet. Sätt tillbaka hjulen och sänk bilen på marken. Pumpa på bromspedalen några gånger för att expandera bromsok kolvarna. Test-drive för att kontrollera funktionerna bromssystemet ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57996.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.