Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsarna på en Jeep Grand Cherokee

Underhålla bromsarna genom att byta ut dynorna när de börjar visa slitage kan vara avgörande för prestanda och säkerhet för din Jeep. Bromsbelägg är konstruerade för att bära, men när de blir för tunt att de inte kommer att fungera som avsett, och du kommer att uppleva begränsad eller minskat inbromsning. Bromsbelägg finns i flera olika materialtyper och i olika prisklasser, besök en Biltema att välja kuddar som ger bromsningen du behöver för att stödja din körstil. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Flat skruvmejsel
Ratchet
Hylsnyckelsats
Tvingfäste
träkloss
Momentnyckel

Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på framhjulen men lämna dem på Jeep för nu. Höj den främre änden av Jeep från marken med en domkraft och stödja den med pallbockar under ramen.
2

Ta bort framhjulen för att komma till bromsoken och rotorer. Placera en platt skruvmejsel i fönster på toppen av bromsok, sätter in den mellan den bakre bromsdynan och rotorn. Skjut dynan i bromsoket bottna kolvarna i sina hål.
3

Leta bultarna eller tappar reglaget på baksidan av bromsok. Lossa och ta bort stiften med en socket och ratchet. Lyft tjocklek från hjulet och ta bort bromsbeläggen. Skjut den främre dynan till mitten av bromsok och lyft ut det. Den bakre dynan har clips som håller den i bromsoket kolvar, dessa kan bara snäppas ut
4

Sätt en bit skrot trä i bromsoket på toppen av kolvarna och tryck ned kolven genom att skjuta. en C-klämma på caliperhuset och trä skrot. Vrid C-klämman tills kolvarna bottnade i hålen.
5

Ta bort C-klämman och trä skrot, sedan installera den nya bakre dynan i bromsoket. Tryck in den så den snäpper kolvarna. Skjut in den nya fronten pad i bromsoket och klippa den kvarhållande fjädern på bromsoket.
6

Skjut bromsok tillbaka på rotorn och rikta hålen för glidstiften med hålen på fästet . Installera glidstiften och dra åt med en hylsa och spärrskaft.
7

Skjut hjulet och däcket på hjulet dubbar och installera muttrarna för hand. Upprepa dessa steg på den motsatta sidan av Jeep, sedan höja fordonet med en domkraft och ta bort domkraften.
8

Sänk Jeep till marken och dra åt muttrarna med en rörtång. Med en momentnyckel, dra åt muttrarna med tillverkarens specifikationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57585.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.