Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad är ett batteri Rundown Protection Relay?

Som namnet antyder, håller ett batteri skydd relä batteriet från urladdat blir. Reläet förhindrar elektriska tillbehör från dränerande energi genom att störa strömförsörjningen. Batteriet kan oavsiktligt utarmas av ett tillbehör enhet som var kvar på avsiktligt, eller av någon felfunktion som kunde hålla en enhet drivs upp under en längre tid. Ett snabbt svar från en säkerhetskontroll skyddsrelämodulerna batteriet och garanterar att korrekt avgift bibehålls för motorn startar. Timers utlöses av olika medel för att initiera funktion av reläet. I The Dark
En liten glödlampa kan tömma ett batteri över natten, och förstöra din morgon pendlande.

Det primära syftet med ett batteri skydd relä kan bäst illustreras med ett upplyst handskfack. När handskfacket dörren öppnas sträcker sig en fjäderbelastad brytare kolven som dörren rör sig bort från spärren. Normalt omkopplaren kolven deprimerad av dörren när den stängs och låser, störa flödet av ström till ljus, som i ett kylskåp. Ljuset i handskfacket kan vara tänd efter att dörren stängs, om spärren är ur justering eller om strömbrytaren är defekt. Ingen verklig skada sker så länge som fordonet körs, eftersom avgiftssystemet lätt möter efterfrågan. Emellertid kan den lilla lampan, dold i det slutna utrymmet, rita i batteriet i ett försvagat tillstånd över natten. Reläet bryter strömmen till lampan efter utsatt tid och utan skadeverkningar har lidit.
Pålitlig reläer

Automotive elektriska reläer används för att hålla värmen den elektriska belastningen från mer ömtåliga delar, som små switchar. En spole av fin koppartråd är lindad runt en liten järnkärna inuti reläet. Ett magnetfält som alstras av spolen, när den aktiveras, och fältet attraherar ett tunt metall hävarm upphängd ovanför spolen. När spaken flyttas mot spolen, kontaktar den en post för att slutföra en viss krets. Batterispänning är normalt finns på reläspolen helst tändningen är på, och spolen drar när marken kretsen fullbordas genom en switch eller datoriserad modul.
Outside The Box

handskfacket lampan hindras från att fungera när tändningsnyckeln vrids till läge "off", tack till batteriet skydd relä. Detsamma kan vara sant för kupol och lampor karta i ett grundläggande system. Den tidsfördröjning funktion förhindrar reläet från att stänga av lampor eller andra tillbehör bekvämlighet som kan krävas temporärt. Flera reläer och kretsar kan vara inblandade för att möjliggöra funktion lampor avsedda att belysa närområdet för att ge säker fot eller personliga säkerhet. Ta bort nyckeln ur tändningslåset får inleda ett förfarande för takbelysning eller andra tillbehör, när du öppnar en framdörr kan utlösa ett annat svar eller förlänga tidsfördröjning.
Solid State

Även reläer används för att driva elektriska tillbehör, är marken kretsarna för reläerna ibland kontrolleras av datoriserade moduler. De integrerade kretsarna består av halvledare och anses vara i fast tillstånd, eftersom de inte innehåller några rörliga delar, som de i ett relä. Där reläer använder elektromagnetism att stänga en mekanisk omkopplare, solid-state komponenter använder dioder och mikro-chips för att slutföra malda kretsar som möjliggör eller störa vissa funktioner. Sådana moduler kan få i uppdrag att skydda batteriet, eller sätta på rätt ljus på rätt tid på dagen eller natten, för att hålla fordonsägare ur farans väg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62292.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.