Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter främre bromsbelägg på en 1998 Chevy Venture

Installera en ny uppsättning bromsbelägg på framsidan av din 1998 Chevy Venture innan de bära till den grad att skada rotorn eller andra komponenter. Detta kommer att spara många reparationskostnader i framtiden. De främre bromsarna på din Venture använder en flytande bromsok. Tjockleken glider fram och tillbaka på bilden bultar, ständigt justera för optimal bromsning. Bromsbelägg för flera körstilar finns tillgängliga, så prata med din återförsäljare eller delar butik associera att få de som bäst uppfyller dina behov. Saker du behöver
rörtång
Jack
stödbenet
Hylsnyckelsats
Ratchet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1 < p> Lossa muttrarna på framsidan av din Chevy med en rörtång, lämnar dem på hjulbultarna för nu. Höj framsidan av van från marken med en domkraft och ställning en uppsättning pallbockar under främre hjulupphängningen för att stödja det.
2

Ta bort muttrarna från hjulet dubbar, ta bort hjulet från van och gänga en lug nut tillbaka på ett hjul stud. Dra det handkraft för att hålla rotorn på plats medan du tar bort bromsoket. Leta bogsera bildspel bultar som stöder bromsoket på bromsok-fästet.
3

Ta bort de två glidstiften med en hylsa och spärrskaft. Skjut stiften på baksidan av bromsok och ställ dem åt sidan. Lyft tjocklek av av bygeln och vänd på den så att bromsbeläggen är vänd uppåt.
4

Support bromsoket medan du bort det från fästet. Låt inte bromsoket hänga på gummit broms slang eller skada uppstår på slangen. Dra den yttre bromsbelägg från tjocklek och kassera den. Skjut det inre bromsbelägget mot mitten av oket för att lossa den från kolven sedan lyfta ur bromsoket.
5

Placera en stor C-klämma över kroppen av bromsok med den fasta ände av klämman på baksidan av tjocklek och skruven sektionen inuti bromsok kolv. Vrid skruven på klämman, trycker kolven tillbaka in i kroppen av bromsok. När kolven stannar tar C-klämman.
6

Placera den nya inombords dynan inne i tjocklek och skjut den tillbaka till kolven. Snäpp de kvarhållande fjädrar på baksidan av dynan i kolven. Sätt utombordaren pad i tjocklek och knäppa klämmorna på caliperhuset att hålla den på plats.
7

Vrid bromsok, med de nya dynor installerade, och placera den tillbaka på rotorn och bromsok-fäste. Installera de två glidpinnarna genom monteringsfästet och i bromsoket. Använd en momentnyckel för att dra åt glidstiften till 38 pund-fötter. Flytta till den motsatta sidan av van och upprepa processen på andra bromsoket och kuddar.
8

Ta tappmuttem som höll rotorn medan bromsok var utanför och montera däcket på hjulbultar. Montera muttrarna och dra åt med en rörtång.
9

Höj framsidan av van av domkraften står med en domkraft, ta läktaren från under van, sedan sänka domkraften. Dra åt muttrarna helt med en rörtång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58006.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.