Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man testar en kylare Kylare Transmission för läckor

Transmission oljekylare typiskt installeras i radiatorer. Mycket få tillverkare erbjuder externa kylare, och de är oftast begränsade till deras bästa produkter. Oavsett vilken typ av kylare, är det viktigt att transmissionsolja ordentligt kylas. Överhettad vätska är den vanligaste orsaken till överföring misslyckande. Fluid som luktar bränt och ser missfärgad ska bytas och kylsystemet kontrolleras. Om vätskan är mjölkig, indikerar detta att kylvätskan har migrerat från kylaren in i växellådan. I detta fall är transmissionen allvarligt skadad och kommer att behöva tas bort för reparation. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
Tänger
Visa fler instruktioner
1

Jack framsidan av fordonet upp och insert pallbockar under ramen. Sänk bilen på domkraften. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren sedan öppna ventilen kylaren avloppet under fordonet och tappa ur kylarvätska i pannan. Inspektera vätska för missfärgning och oljiga återstoden flyter på toppen av kylmediet. Något annat än ren, frisk kylvätska misstänkt.
2

Stäng tömningsventilen och fyll kylaren med färskvatten. Starta motorn och låt den gå på tomgång i fem till 10 minuter, eller tills den har nått driftstemperatur. Ta överföring mätstickan när motorn går på tomgång och kontrollera vätskenivån. Se till att överföringen är full av vätska. Låt motorn gå på tomgång i fem till 10 minuter, ta bort oljestickan och kontrollera vätskenivån. Det ska vara full. Om den är låg och det finns inga andra överföringssystem läckor, är överföringen oljekylaren troligen problemet.
3

Stäng av motorn och låt bilen svalna. Töm ut vattnet ur kylaren i en ren tråget. Inspektera vatten för oljig återstod. Om det finns ingen och vätskan är full, är det svalare i bra form. Fyll på kylaren med nytt kylmedel. Om det är oljig återstod, ta bort kylaren för reparation eller utbyte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60710.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.