Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Motorblock Komponenter

Motorblocket är den viktigaste delen av en förbränningsmotor, där förbränningen sker. De flesta motorblock är tillverkade av järn eller aluminium. Vissa tillverkare lägger nickel till järn, ökad styrka och hållbarhet. Formen på blocket beror på antalet cylindrar, kamaxel plats (in-block eller overhead) och cylinder orientering (V-formad, rak, lutande eller emot). Cylindrar

Cylindrar, täckta av ett topplock, utgör kärnan i ett motorblock. Förbränning sker i cylindrarna. Ventiler tillåter en blandning av bränsle och luft in i cylindern och sedan stänga innan antändning av bränsle-luftblandningen. Cylindrarna huset också kolvarna.
Pistons

Pistons passa väl i cylindrarna. Ignition (förbränning) tvingar kolvarna nedåt. Kolvarna ansluta till motorns vevaxel via vevstakar, överföra den energi som frigörs vid förbränningen till makten som roterar vevaxeln.
Vevaxel

Vevaxeln överför energi som skapas vid förbränning i en snurrande rörelse, som sedan driver fordonet (eller andra maskiner motorns befogenheter). Trögheten i spinningslösningen vevaxeln skickar också kolvarna tillbaka upp i cylindern till korrekt läge för nästa avfyring.
Cylinderfodren

Cylinder hylsorna (eller liners) är löstagbara gjutjärnsinsatser som passar i cylindrarna. Två typer av cylinderfoder existerar. Våta ärmarna har tjocka väggar och komma i kontakt med kylvätskan. Torra ärmar, separerade från vattnet jacka från väggen av cylindern, är tunnare.
Huvudsakliga Kepsar

Huvudsakliga caps ansluter vevaxeln till motorblocket. De bult till blocket, bildar huvudlagret hålet, där vevaxeln roterar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61088.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.