Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man svetsa med en BernzOmatic

BernzOmatic gör ett stort sortiment av propan facklor som är bra för uppvärmning av metall för att lossa trådar eller rost närvarande. Deras propan facklor är också bra för lödning el-och VVS-anslutningar. Det enda de mest BernzOmatic facklor inte gör bra är svetsa saker. För att värma stålet tillräckligt för att svetsa det, något hetare än propan är nödvändigt. BernzOmatic gör göra några ficklampor som har förmåga att svetsning, t.ex. 2550 MAPP /syre fackla. Facklan innehåller två cylindrar: en karta gascylinder och en syre cylinder ansluts med en 4-fots slang till en brännare trollstav. Saker du behöver
2 bitar av stålplåt
Stålborste
BernzOmatic 2550 kit
Svetstråd
Visa fler instruktioner
1

Rengör alla smuts, rost och korrosion från två bitar av stålplåt med en stålborste. Pensla ytan tills ren metall shows.
2

Ordna plåtarna för svetsning. Detta kan vara sida vid sida eller en ovanpå den andra, beroende på behovet.
3

Inspektera mässing gas och kontaktdon syre på BernzOmatic 2550 slang för att säkerställa att svart plast ventiler på båda kontakterna är stängda.
4

Skruva en MAPP gascylinder in i den mindre av de två mässing kontakterna. Skruva en syre cylinder i den större av de två mässing kontakterna. Dra åt båda cylindrarna för hand.
5

Öppna gaskranen mellan 1/8 och 1/4 varv. Tänd gasen som kommer ut brännaren staven vid den andra änden genom att hålla det kalken med BernzOmatic satsens gnista ljusare över änden av brännaren staven och klämma den fjäderbelastade handtaget. Klämma handtaget drar flinta på änden av handtaget över en bit obehandlat stål, som orsakar en gnista som antänder gasen. Öppna gasventilen tills lågan vid slutet av brännaren staven är ca 8 inches lång och svart rök inte kommer från slutet av lågan.
6

Öppna syrgasventilen långsamt tills fjäder i centrum av den blå lågan försvinner.
7

Värm stålplattorna där svetsen börjar genom att använda lågan vid slutet av brännarens staven. Värm stålet tills båda bitarna är glödhet och börja bilda en pöl av smält metall.
8

in spetsen på en svetstråd i vattenpöl. Syftet med svetstråd är att lägga till material till svetsen för att förhindra en dal från att bildas mellan de två bitar av stål. Lägga ytterligare material från svetstråd också stärker svetsen.
9

Flytta brännaren trollspö sakta ner längden på svetsen, vrida staven i en liten cirkelrörelse så att det jämnt smälter både stålplåtar och svetstråd.
10

Avlägsna brännaren trollspö och svetstråd från plattorna när svetsningen är klar. Stäng av syre ventilen. Stäng av gasen ventilen. Låt svetsen svalna innan du försöker flytta de svetsade plattorna.
11

Skruva gasen och cylindrar syre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62214.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.