Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Felsökning av problem med bromstrumman

Bilar och lastbilar har förlitat sig på trumbromsar från starten av motordrivna fordon. Skivbromsar har införts sedan dess, men fordonen görs fortfarande med trumbroms teknik på ett eller flera axlar. Vet hur du felsöker problem med bromstrumman att skydda dina trumbroms skor. Diagnostisera problem bromstrumman snabbt, och få ett långt liv av regelbundet utbytta bromsbackar. Saker du behöver
rörtång
Ordet jack
stödbenet
Hammer
Tänger
Mikrometer Skruvmejsel
(broms-trumman)
Visa fler instruktioner
1

Inspektera trumbromsar när ljudet kommer från bromsarna vid inbromsning eller trampa reaktion när applicera tryck på pedalen. En svampig pedal känns som att kliva på ett moln i stället för ett fast motstånd av en fungerande bromssystem.
2

"Break" muttrarna på ett hjul. Att bryta ett tappmuttem avser lossning, men inte ta bort, tappmuttem från hjulet stud. Bryt alla hjul klackarna innan du lyfter bilen. Lyft bilen från marken, så att hjulet kan tas bort, utsätta trumbroms.
3

bort bromstrumman, med hjälp av en hammare för att knacka bakkanten av trumman bromshus . Slå bromstrumman kommer att flytta det bort hjulbultarna. Flytta runt kanten på bromstrumman, knacka med en hammare tills navet kommer gratis. Ta navet från axeln, och föra den till en arbetsbänk för inspektion.
4

Kontrollera fodret bromstrumman för scoring och spår, vilket indikerar bromsskorna har slitits ojämnt. Detta minskar bromskraft av trumbromsar och kan resultera i en svampliknande bromspedalen. Dessa spår kan också producera ljud när man bromsar, eftersom trycket är slipning metallytan av fodret.
5

mäta tjockleken på trumbromsbelägg på flera platser för att bestämma dess tjocklek . En perfekt slät yta bör ha en tjocklek av inte mindre än 1/8 ". Upprepa kontrollen på andra foder trumbroms.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58347.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.