Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter trumbromsar på en 2002 Kia Spectra GS

Spectra introducerades i USA av Kia Motors i 2000 modellen år. Trots en betydande redesign under 2004, var Spectra oförmögen att skaka sitt rykte för under genomsnittliga utförande och fotgängare styling, och modellen upphörde slutligen år 2009 till förmån för den mer raffinerade Rio lineup. De flesta Spectra modellerna var utrustade med bakre trumbromsar, och Spectra ägare kan spara tid och pengar genom att lära sig att serva dessa bromsar själva. Saker du behöver
Lug nut skiftnyckel
Bil jack
Jack står
Skiftnycklar
Hammer
Skruvmejslar
Tänger
Hög temperatur bromsfett renare
Brake spraya
Droppkar
Shop trasor
Stålborste
Drum mikrometer eller stora Skjutmått kan mäta 8 inches i och utanför
Visa fler instruktioner
1 < p> Lossa muttrarna på båda bakhjulen med en klack skiftnyckel. Höj baksidan av bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar. Ta bort båda bakhjulen.
2

Ta bort de två fästskruvarna som håller trumman till navaggregatet dra sedan trumman rakt av navet. Om trumman är beslagtagna, sätter två 8 mm skruvar i de gängade domkraftsfästen hålen på trumman ansiktet och dra åt dem jämnt till jack trumman bort av bromsen. Det är en bra idé att ta bort hjulen och trummor från båda bakhjulen så att hjulet inte arbetas på kan användas som en referens för hur delarna ska passa ihop.
3

Använd tång för att gripa den ena änden av den övre returfjädern och haka av den från bromsskon. Haka den andra änden och ställa fjädern åt sidan.
4

bort de primära (främre) och sekundära (bakre) broms clips sko våren genom att gripa dem med tång och dra bort dem från skon. Ta den primära och sekundära sko hold-down stiften genom att trycka dem tillbaka genom fästplattan.
5

Använd tång för att avlägsna slammerförhindrande våren genom att ta tag i slutet av våren och haka av den från sekundär bromsback. Haka den andra änden från manöverspaken montering och ställa in fjädern åt sidan. Ta bort skaderegleraren våren genom att ta tag i slutet av våren med en tång och haka av den från den primära bromsen skon. Haka den andra änden från den primära bromsbacken och ställ fjädern åt sidan.
6

Notera läge av manöverorganet hävarmsenheten där det bär det primära skon. Slip monteringen manöverspaken ut mellan de båda skorna och ställ den åt sidan. Ta bort fjädern botten avkastning genom att ta ett ordentligt tag ena änden av fjädern med en tång och haka av den från broms skon. Haka den andra änden och ställa fjädern åt sidan.
7

Ta bort clipset och brickan från slutet av parkeringsbromsen kabeln med en tång och dra ur kabeln parkeringsbromsen från sekundära bromsback. Dra de två bromsbackarna bort av fästplattan.
8

Mät innerdiameter bromstrummans med en trumma mikrometer. Trumman skall vara runda, vilket innebär att diametern skall vara densamma oavsett vilken riktning diametern mäts. Den inre ytan av trumman bör inte ha några djupa skåror eller sprickor. Den maximala angivna diametern för trumman är 7.87 inches. Om trummans diameter är större, då den är utsliten och måste bytas ut. Mät tjockleken på bromsbeläggen sko. Om tjockleken är mindre än 0,04 av en tum i någon punkt, så skorna är slitna och måste bytas ut.
9

Rengör alla delar med broms rengöringsvätska. Applicera vätskan frikostigt till alla delar och torka med trasor. Använd en stålborste för att avlägsna envis smuts och korrosion. Använd en långpanna för att fånga överflödig vätska och kassera den använda vätskan i enlighet med lokala föreskrifter. Också bromsa fett till de punkter där bromsbackarna kontakta fästplattan.
10

Smörj alla kontaktpunkter och punkter pivot med hög temperatur bromsen fett. Smörj de punkter där bromsbackarna kontakta fästplattan, de punkter där cylindern kontakter bromsbackarna, kontaktpunkten mellan bromsbackarna och håll-down stift samt manöverspaken kontaktpunkter.
11 < p> Sätt ihop bromsen med de nya bromsbackarna genom att vända stegen ovan. Använd hjulet på motsatt sida, som en referens, som hjälper dig att komma ihåg var alla delarna ska gå. Montera tillbaka hjulet. Starta bilen och pumpa bromsarna några gånger för att ställa in mekanismen. Upprepa proceduren på motsatt hjulet för att slutföra jobbet sedan sänka bilen av domkraften står med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58311.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.