Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar Frambroms på en 1993 Honda Accord

service eller inspektera de främre bromsarna på din 1993 Honda Accord varje halvår, som Honda rekommenderar, att hålla fungerande bromssystem korrekt. Ansträngande körförhållanden såsom stop-and-go-trafik kan orsaka att bromsarna att bära ner särskilt snabbt. Bromsbeläggen har inbyggd slitage indikatorer som ger en högfrekvent skrikande som en indikation på att du måste serva dynorna mycket snart. Att ignorera detta ljud kan bli kostsamt. När bromsbeläggen slits ännu mer, börjar de att skada dina rotorer, vilket gör mindre belägg-byte dyrare. Installera nya främre bromsarna på 1993 Honda Accord rätt hemma. Saker du behöver
rörtång
Bil jack
stödbenet
8-tums C-clamp
Hylsnyckelsats
Anti-squeal förening
Visa mer Instruktioner
1

Applicera Accord s nödbroms och sedan lossa muttrarna på chaufför-side däck med en rörtång.
2

Hissa upp bilen på förarsidan med en domkraft. Placera en pallbock på plats under ramen järnväg för att bära upp vikten på bilen. Addera 3

Ta bort alla muttrarna från däcket, och skjut sedan däcket utanför navet montering. Rulla däcket på sidan av din arbetsplats och ställa sina muttrarna på marken bredvid. Se till att ingen smuts kommer in i gängorna på muttrarna eftersom det kommer att orsaka dem att gängorna på tappmuttem dubbar.
4

Lägg ut en 8-tums C-klämman runt kroppen för bromsoket och sedan lindar Tvingfäste stängd tills dess skruv är fast trycker mot ytan av den yttre bromsklossen. Om du tittar på den inre bromsklossen, kommer du att se en rund metall cirkel trycker mot baksidan av dynan. Detta är kolven, och den måste komprimeras tillbaka ner i sitt borrhål på bromsoket.
5

Linda C-klämman stängs långsamt medan du tittar på kolven för att se om det har planat sig in i borrhålet. När du inte kan se kolven, varva ner och ta bort C-klämman.
6

Lossa övre bromsok montering bolt ett kvarts varv med din hylsnyckel och sedan helt ta bort botten bromsok monteringsbulten.
7

Pivot bromsoket vertikalt bort bromsbeläggen.
8

Applicera ett tunt lager av anti-squeal förening på baksidan av båda nya bromsbelägg. Applicera sedan föreningen på ytan av både nya mellanlägg samt.
9

Ta bort den gamla inre bromsklossen med shims och sedan installera den nya inre bromsklossen och shim rätt i dess ställe. Gör samma sak för den yttre bromsklossen och shims.
10

Sänk bromsoket tillbaka till utgångsläget och returnera den nedre fästskruven. Ställ din 3/8-tums skiftnyckel vridmoment på 33 Nm., Därefter fast både övre och nedre bultar på plats.
11

Montera tillbaka hjulet på Accord och tillbaka varje av dess muttrarna för hand. Dra åt muttrarna tills de är ordentligt och ta bort stödbenet.
12

Sänk Accord tills däcket något kommer i kontakt med marken. Återställ 3/8-tums skiftnyckel vridmoment till 100 fot-lbs. och fortsätta att dra åt muttrarna i ett stjärnformat mönster tills de är helt säkra. Avsluta sänka bilen och sedan ta bort domkraften.
13

Pump bromspedalen tills den känns fast under foten. Upprepa denna process för att ersätta passagerarsidan främre bromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58091.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.