Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad är en hydrostatisk kraftöverföring?

Många människor är bekanta med hydrauliska system, men de kan dra en tom när man hör ordet "hydrostatisk." Andra conflate hydraulsystem och hydrostatiska drivsystem, tror det finns ingen verklig skillnad mellan de två. Men ett hydrostatiskt drivsystem innebär ett visst sätt att använda vätskor för att flytta energi genom ett fordon. Bäst av allt, är detta ett maktsystem som erbjuder föraren hög hastighet, utmärkt bränsle körsträcka och fullt känsliga kontroller. Hur en hydrostatisk kraftöverföring anläggningsarbeten

Ett hydrostatiskt drivsystem skickar ström från ett fordons motor till hjulen med hjälp av en pump-motor apparater. Denna pump motor omvandlar energi som produceras av en motor till hydraulisk energi, och sedan vänder tillbaka till mekanisk energi när den anländer på hjulen. Pumpen och motorn är konfigurerade i en loop, och de tjänar som transmission och kopplingen för det fordonet.
Fördelar med ett hydrostatiska drivsystem
drev

hydrostatiska system erbjuder ett förvånansvärt stort och varierat utbud av förmåner. De är bra på att spara energi, och de kan spara pengar. Du kan också växla enkelt och smidigt med denna typ av system, och kontrollerna är enklare eftersom det bara finns en spak du måste operera. Hydrostatiska motorer tar inte upp mycket utrymme heller, och de kräver relativt liten ansträngning att underhålla. Inte heller kommer du offra något i vägen för varvtal och vridmoment.
Praktisk användning

Så vad skulle det vara som i praktiken, för att driva en fordon utrustat med ett hydrostatiskt drivsystem? Låt oss ta en motorcykel som exempel eftersom det är en relativt enkel bil att visualisera. En motorcykel med ett hydrostatiskt drivsystem skulle ha en hydraulisk motor och hydraulpumpar i stället för kedjor, remmar och en växel överföring. Det skulle bara vara en hävstång, som du skulle styra med foten, för att göra cykeln gå framåt. Och du kan få en mycket hög bränsleeffektivitet, men det gick så snabbt som du gör på någon annan motorcykel!
Slutsats

Vissa människor avfärda idén att använda en hydrostatisk drivsystem ur handen, medan andra kanske läsa om denna typ av system och vill få en omvandling gjort så snabbt som möjligt. Naturligtvis är det bästa att göra provköra ett fordon med ett hydrostatiskt drivsystem för att få en känsla för det innan du gör upp ditt sinne. Du kanske blir glatt överraskad, eller du kanske väljer att systemet bara inte känns rätt för dig, även om du inte kan faktiskt sätta fingret på orsaken. Varje förare har hans eller hennes behov och önskemål, så se till att ett hydrostatiskt system passar din innan du skriver på!

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62213.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.