Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter kamkedjan på en Oldsmobile Cutlass

Många bilar, inklusive de nyare Oldsmobile huggare, är utrustade med timing kedjor i stället för kuggremmar. Enligt Chilton mekanik, gör placeringen av en Oldsmobile Cutlass kamkedjan det en enklare kamkedjan att ersätta än många andra. Den kamkedjan varar längre, är starkare och inte kräver byte (om inte skadat) så ofta som föregångaren, kamrem, som hade en rekommenderad ersättning av 60.000 miles. Vissa bilverkstäder erfarenhet är användbar innan angripa detta jobb hemma. Saker du behöver
GM drar Tool Review Flare skiftnyckel
Tänger
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
bort kamkedjan
1

Koppla bort den negativa batterikabeln och ta bort skalet kamkedjan. Rikta in markeringarna på kamaxeldrevet med vevaxeldrevet.
2

Ta tidpunkten kedjespännaren övre bulten. Lossa timing kedjespännaren Torxskruv men ta inte bort det.
3

bort kamaxelns drev och kamkedjan. Ta bort vevaxeldrevet med en General Motors specifik dragverktyg eller motsvarande.
Installation av kamkedjan
4

hjälp av en GM dragverktyg eller motsvarande, installera vevaxeldrevet . Kontrollera att kedjehjulet sitter ordentligt mot vevaxeln.
5

Komprimera spännaren fjäder och sätt in en spik eller saxsprint in spännaren hålet för att hålla den på plats. Rikta vevaxeln och kamaxeln inställningsmärkena med fliken på spännaren.
6

Installera spännare skruven. Montera kamkedjan på kamaxeln och vevaxeln drev.
7

Rikta kamaxeln träpinne med pinnhål i kamaxeln drevet och montera drevet. Fullt sittplats kamaxelns kedjehjul till kamaxeln för hand.
8

Dra spännaren kamkedjan till 18 ft lbs. och kamaxeldrevet bulten till 77 ft lbs. Ta bort sprinten eller spik från tidpunkten kedjespännaren. Byt ut kamkedjan täcka och anslut den negativa batterikabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61279.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.