Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Konsekvenser av Bad Rotorer

En rotor är en stötte skiva inklämt mellan bromsbeläggen på din bil. När du bromsa eller stoppa, utövar bromsvätska hydraultryck som orsakar bromsbeläggen att ta tag i rotorn. Vanligtvis går det här systemet utan ett skumt, men som rotorer ålder, kan det uppstå problem. Dåliga rotorer kan äventyra ditt fordon och orsaka andra oönskade konsekvenser. Utökade stoppsträcka

För bästa resultat i ditt bromssystem, dina kuddar och rotor måste fungera bra som ett team. När de ansluter, orsakar nötande eller vidhäftande friktion dina hjul att bromsa och stanna fordonet. Emellertid slitage minskar förmågan för dynorna och rotor för att göra och upprätthålla kontakt. Som ett resultat, tar det längre tid för din bil för att komma till ett stopp. Självklart ökar oförmågan att bromsa snabbt chansen att skada dig själv, din bil eller andra.
Vibrationer

Efter betydande användning, expansion eller kontraktion på grund av utökad exponering till vatten, eller gamla bromsbelägg, kan rotorer varp. Som ett resultat kommer dynorna kommer i kontakt med den skeva rotorn när som gäller vid bromsning. Dynorna pulsera, vilket får hjulen att shimmy och vibrera. Du kommer att känna dessa vibrationer i bilen, särskilt i ratten. Dessa vibrationer kommer att vara särskilt uttalad när du gör ett plötsligt stopp i hög hastighet, men också kommer att märkas vid en rutinmässig stoppljus.
Brake System Damage

dåliga rotorn kommer att öka slitaget på den totala bromssystemet. Det kan också orsaka det låsningsfria bromssystemet inte fungerar. Som ett resultat, har fordonet en större chans att låsa upp i en farlig situation som en sladd eller ett rådjur fångad i strålkastarna.
Andra konsekvenser

Ytterligare problem som orsakas av dåliga rotorer är förlust av vridmoment vid ett hjul, tryckförlust på två hjul, minskad styrrespons, och även obevakad rattrörelser (till exempel, kommer din bil glida åt vänster utan anledning). Felaktiga rotorer kan också ha svårt att avleda värme som kan leda till termiska spänningar som minskar rotorerna egna strukturell integritet och äventyra bromssystemet som helhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58839.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.