Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Är tjalla Min Broms normalt?

Squealing bromsar på en bil kan vara irriterande, men den squeal kan också vara ett tecken på ett problem. Bilägare måste avgöra om skrika de hör är normalt eller är ett tecken på ett problem i bromssystemet . Normal bromsgnisselförebyggande

När asbest avlägsnades från bromsbelägg , hade tillverkarna att leta efter andra material för att ersätta den . Många bromsbelägg gjorde idag använder olika metaller i stället för asbest . Medan metallen gör bromsarna fungerar bra i en rad olika tillstånd , är det också vanligt att dessa kuddar att tjalla . Organiska bromsbelägg inte använder metall , och är mindre benägna att skrika men kan endast användas på vissa fordon .
Problem Broms Squeal

Brake squeal kan vara ett tecken av olika problem i bromssystemet . Vissa bromsbelägg är gjorda med en metall flik som kommer i kontakt med rotorn när dynan bäres , vilket indikerar dynan behöver ersättas . Bromsar kan även skrika på grund av problem med bromsskivan .
Bromsundersökning

Bromsbelägg bör inspekteras . Om bromsverkan materialet har sliten eller mindre än 1/4-tums tjock eller om skrikande fliken ( om så utrustad ) vidrör rotorn , kommer kuddarna behöver bytas . Rotorer bör inspekteras för rost , djupa repor , eller skevhet , vilket kommer att kräva renovering eller utbyte .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58580.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.