Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur hitta det Post vilket på en distributör

fördelarlocket på din motor är konstruerad med en tjänst för varje cylinder i motorn. Tändstiftet trådar fäster dessa inlägg. Genom detta sammanhang är tändstift antänds vid rätt tidpunkt och i rätt ordning. Varje fordon har en "tändföljd." Tändningsföljden är den specifika sekvens som varje cylinder bränder i. Om fel fördelarlocket torn används för den första positionen, kommer hela tändningssekvensen vara fel, och motorn kommer inte att fungera. Instruktioner
1

Lyft huven och leta reda på fördelarlocket. Detta kan vara placerad vid den främre eller bakre delen av motorn. Alla tändstiftet trådar kontakten i fördelarlocket.
2

Inspektera fördelarlocket för antingen en pil eller "1" stämplat i botten av en av stolparna. Om inget märke är uppenbar, kontakta din butik handbok för ett diagram. Alla reparationsmanualer har denna information.
3

Hitta tändningssekvensen av din motor. Detta brukar stämplas in i toppen av insugningsröret, mot framsidan av motorn. Om detta inte syns, kontakta din butik manuellt.
4

Ta bort fördelarlocket genom att ta bort skruvarna med en skruvmejsel. Om locket hålls med clips, använd skruvmejsel för att bända bort dem. Har en assistent bump försiktigt tändningsnyckeln gång eller två gånger medan du tittar på nu-synliga rotor. Kom ihåg vilken riktning den vänder i. Byt fördelarlocket.
5

Starta vid nummer ett inlägg på fördelarlocket. Att gå i den riktning som rotorn vände, tilldela varje post till nästa nummer i tändningssekvensen. Varje inlägg är nu identifierad med dess motsvarande cylinder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62172.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.