Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Lufta bromsar på en 2004 Toyota Tacoma

Den 2004 Toyota Tacoma tillverkades med ett hydrauliskt bromssystem, vilket kräver rensning av huvudcylindern, linjer, bromsok och cylindrar ratten efter reparationer. Denna "blödning" måste göras till varje broms individuellt, i ett växlande mönster, för att förhindra att luft kvar i systemet. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan blöda ett bromssystem i ungefär en timme. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
DOT-3 Bromsvätska
Ordet jack
Visa fler instruktioner
1

Höj lastbil med domkraft på önskad bromsen genom att placera huvudet av domkraften på en ram järnväg. Pumpa spaken tills hjulet är i luften.
2

Ta av hjulet genom att vrida lug moturs nötter. Dra av hjulet från navet. Ställ ratten åt sidan.
3

Leta bleeder nippeln på baksidan av bromsen och vrid det i moturs riktning. Samla dräneras vätskan med dräneringstråget, som bromsvätska gråter från bröstvårtan. De främre broms avluftningsskruvarna bröstvårtor är placerade på baksidan av bromsok. Ta av locket på huvudcylindern, belägen i motorrummet mot förarsidan brandvägg, genom att dra plastflikarna på svart topp förseglingen
4

cap. Bromsvätskan i två skålar bör vara en gyllengul färg och fullt till rätt nivå.
5

Har någon trycker på bromspedalen medan man häller vätska i huvudcylindern. Låt inte huvudcylindern få slut på vätska, eftersom detta kan leda till stora mängder luft i systemet och orsaka skador på power booster. Bara ett tryck på pedalen är nödvändig, det kommer förmodligen att gå på golvet utan större motstånd. Den vätska som kommer ut är den rätta färgen med några latenta luftbubblor.
6

Vrid bleeder bröstvårtan i medurs riktning för att stänga det.
7

Släpp bromspedalen . Fyll huvudcylindern till rätt nivå. Förslut huvudcylindern genom att trycka på de fyra flikarna ordentligt på vit plast. Se till att inte binda inre gummipackning.
8

Byt hjulet genom att vrida muttrarna i medurs riktning, i ett alternerande mönster.
9

Sänk lastbil från domkraft genom att vrida jack s påtryckningar moturs. Avlägsna domkraften.
10

Upprepa hela proceduren på de återstående bromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57444.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.