Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur till Ändra VW Break Pads

Volkswagen-fordon kan komma utrustade med antingen skivan eller trumman stil bromsar. För modeller som är utrustade med skivbromsar stil, det finns komponenter i bromssystemet kallas bromsbelägg. Bromsbeläggen är vad kommer i kontakt med broms rotorer, även känd som bromsskivor, när bromspedalen trycks ner. Efter att ha använts, kommer bromsbeläggen uttjänt ner och börja skrika, om de är utrustade med ett slitage indikator. Bromsbeläggen ska bytas när de har slitits ned för mycket. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
stoppklossar
Momentnyckel
Hylsnyckelsats
öppen nyckel
Broms smörjmedel
gänglåsning
Skyddsglasögon
Sifon
bromsvätskan
Tvingfäste
Replacement bromsbelägg
Vehicle reparationshandbok
Visa fler instruktioner
1

Höj fordonet. Dra åt parkeringsbromsen och placera domkraften antingen specificerat bilens jack-punkten, eller på en fast del av ramen. Använd domkraften att höja fordonet tillräckligt hög så att hjulen kan tas bort. Placera stoppklossar under hjulen som fortfarande på marken. Placera domkraften under bilen, på en fast del av ramen, sedan sänka bilen så att den vilar på pallbockar.
2

bort hjulet. Använd momentnyckel och uttag inställd på att ta bort muttrarna som håller hjulet på plats. Addera 3

bort de gamla bromsbeläggen. Håll den nedre styrtappen med öppen nyckel, och använda momentnyckel och sockeln inställd att avlägsna bulten som förbinder den nedre styrtappen till bromsoket. Pivot bromsoket upp, för att få tillgång till på bromsbeläggen. Skjut den gamla bromsbelägg ut.
4

Montera de nya bromsbeläggen. Placera en av de gamla bromsbeläggen mot kolven och använd C-klämma för att driva kolven i, så att det kommer att finnas utrymme för nya bromsbelägg. Sätt på skyddsglasögon och kontrollera bromsvätskebehållaren under huven för att övervaka nivån bromsvätska. Om bromsvätskenivån blir för högt, måste du använda hävert för att ta bort en del bromsvätska innan kolven kan tryckas i.
5

bromsa smörjmedel till ryggen på de nya bromsbelägg . Skjut nya bromsbelägg på att placera. Sväng bromsoket ner, och antingen installera nya bultar, eller rensa bort de gamla bultarna och tillämpa en gänglåsning till dem. Se fordonet reparationshandboken, och använda momentnyckel och Hylsnyckelsats att dra åt bultarna till rätt moment specifikationen.
6

Sätt tillbaka hjulen på. Montera hjulen på plats, och använda momentnyckel och uttag inställd på att dra åt muttrarna till rätt moment specifikationen. Använd domkraften för att höja fordonet, ta sedan bort domkraften och underläggskilen. Sakta sänka bilen helt. Pumpa med bromspedalen tills den blir fast. Om du var tvungen att ta bort någon bromsvätska, fyll upp bromsvätskebehållaren till rätt nivå, med rätt typ av ny bromsvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58896.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.