Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Square en sen modell bil Stock Race

Moderna racebilar har en främre och bakre fjädring som kan leda framåt eller spår bakåt. Med andra ord, kan centrumlinjen av de främre och bakre axlarna flyttas framåt eller bakåt. Som presenterar problemet med vad referenspunkter används till fyrkanten chassit och rikta hjulen. Äldre sen modell racerbilar använde ett lager främre nedre länkarm som var fast. Detta skapade en referenspunkt att torget chassit. Vissa bilar använde samma höger nedre länkarm på både vänster och höger front. Detta flyttar den vänstra framhjul tillbaka och tillåter mer tyngd på det hjulet. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Betonggolv från 4 hjul lådor
4-fot Gips torget
Märkpenna
Prick punch
Drill
8-fot aluminium vinkel Sida 2 C-klämmor
Vise Grip Tänger
4 pallbockar
6 Plumb bobs Sida 2 borrade smörjnipplar
Visa fler instruktioner
1 < p> Justera ride höjd sen modell racerbil på en nivå betongyta. Markfrigången kan dikteras av reglerna. En avgörande regel för trottoar sena modeller är att hålla insidan infästningspunkt centra i främre nedre stagen eller A-armar i nivå med mitten kulleden pivot. Förening nivån geometri med en regel att hålla racerbil så lite som möjligt.
2

Placera bilen på fyra stora hjul lådor, en under varje hjul. Ett hjul box är en aluminium låda eller motsvarande som är cirka åtta inches från golvet. De lådor används för att lyfta bilen av betonggolvet så justeringar kan göras under bilen.
3

Leta någon ram järnväg som löper parallellt med mittlinjen av bilen. Om det inte finns någon parallell ramlisten kör en stram och exakt sträng bunden till en pallbock i främre och bakre delen av tävlingsbilen.
4

Placera en gipsvägg fyrkant på parallella ramlisten eller mycket noga mot strängen under mitten av bilen. Markera flera punkter längs vinkelräta blad av gips torget under mitten av loppet bilens chassi. Se till att torget är korrekt. Markera en fin linje med en markör, sedan dubbel-och trippel-kolla måtten och göra slutliga märken med en skarp prick punch. Borra varumärkena prick punch för att göra permanenta märken under mitten av tävlingsbilen, med en liten borr.
5

Clamp en aluminium vinkel under mitten av bilen, i linje med den yttersta kanten av den borrade hål. Häng två lod guppar över påkörning bostäder innanför hjulen på höger och vänster sida. Låt lod guppar hänger så de är ungefär en tum från golvet. Clamp två lod bobs på den vinkel som kommer att användas som de punkter referensmätplanen. Kläm dem till vinkeln ungefär lika långt från varandra som de lod guppar hängande över bakaxeln rören.
6

Avlägsna smörjnipplar på de främre nedre stagen eller A-armar, och ersätta dem med de borrade smörjnipplar med ett snöre genom det borrade hålet och lod guppar på slutet av strängarna.
7

Mät från den bakre änden lod bobs till lod guppar fastklämd vid hänvisningen vinkel. Var noga med att lägga till eller dra ifrån halva diametern av påkörningar bostäder, beroende på om bob strängarna hänger över framsidan eller baksidan av påkörning bostäder. Använd dessa mätningar att torget påkörningar bostäder.
8

Gör en ny mätning från framsidan lod guppar till Bobs fastklämda på referens vinkel. Justera stagen till ruta främre änden av tävlingsbilen.
9

Kör en sträng från en pallbock i höger-front på bilen på utsidan av däcket till en pallbock vid höger bakre delen av bilen på utsidan av däcket. Använd denna sträng för att justera bakhjulen spårning med framdäcket, och returresa.
10

Kontrollera alla mått flera gånger, särskilt om eventuella justeringar görs, för att vara säker på att de är korrekta. Du vinner tävlingar genom att betala nära uppmärksamhet på detaljer här. Var noga med hjulbas mätning av racerbil är tillräcklig för att tillfredsställa boken spåret regeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62106.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.