Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en Dodge Durango Trumbroms

De bakre bromsarna på din Dodge Durango använder en trumma-och-sko för att ge ungefär 30 till 40 procent av den stoppa kraften för lastbilen. Eftersom de är på baksidan av lastbilen, överföring av vikt när man stannar skiftar mesta kraften ifrån dem och de främre skivbromsarna. Resultatet är en bromsback och trumma som inte bär lika snabbt som bromsarna i fronten. Det är inte ofta som en trumma behöver bytas, men med tiden kan de bära eller spricka och då kommer de att kräva ersättning. Saker du behöver
Lug Hylsnyckel
ställa
Breaker bar
Jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på baksidan av din Durango med en rörtång eller en socket och breaker bar. Ta inte bort dem från hjulbultarna ännu.
2

Lyft den bakre delen av lastbilen från marken med en domkraft under bakaxeln bostäder. Placera en uppsättning pallbockar under axelrör att stödja vikten av lastbilen. Ta bort muttrarna och hjul från trucken. Addera 3

tag bromstrumman med händerna och ta bort den från trucken, dra den rakt ut. Ställ den gamla trumman åt sidan, skjut den nya trumman till hjulbultar och över de bakre bromsbackarna. Om trumman inte kommer att glida på du kan behöva justera skorna i lite för att möjliggöra den extra tjockleken på den nya trumman.
4

Flytta till den motsatta sidan av lastbilen, ta bort trumman , och ersätta den med samma process. Montera hjulen på lastbilen följt av muttrarna. Dra åt dem tills de ligger tätt.
5

Lyft den bakre delen av lastbilen utanför pallbockar och dra ut dem från under lastbilen. Sänk domkraften, ställa lastbilen tillbaka på sina däck. Dra åt alla muttrarna med en rörtång eller socket och breaker bar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58023.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.