Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Symtom på en felaktig broms slang

Webbplatsen Brake Utrustning jämför bromsslangar till mänskliga artärer. Precis som läkare utföra ett stresstest på människor för att hjälpa till att bedöma deras tillstånd, kommer mekaniker testa bromsslangar med trycket som tillämpas --- betonar dem, i en mening. Detta test kräver normalt två personer: en för att kontrollera slangar och annan att sätta press på slangarna genom att trycka på bromspedalen från förarsätet. Om du kontrollera dina egna bromsslangar, hålla ett nytt praktiskt för jämförelse. Känsla för problem

mekanik kommer att rekommendera känna bromsslangarna att ta reda på om de känner heller överdrivet hård och stel eller mjuk och svag. I båda fallen kommer de bromsslangar behöver troligen bytas. Har en assistent på bromspedalen medan du sitter i förarsätet. Om slangarna expanderar märkbart, de är sannolikt fel liksom.
Hitta problem

Vanliga synliga tecken på felaktiga bromsslangar inkluderar sprickor, speciellt nära ändarna, eller vridning längs slangarna. Områden som expanderar och bildar en bubbla när man trampar på bromspedalen, även anger problem. Du kanske också kunna se bromsslangar expanderar alltför kraftigt under tryck. Leta efter tecken på slitage, t.ex. en sliten fläck vid en punkt längs slangen --- ibland kallad "skavsår." Granska ändarna på slangarna också, leta efter läckage.
Försämring

Alla dina bromsslangar oftast kommer att bära ner i ungefär samma takt eftersom bromstrycket sker ganska jämnt med användning. Tecken på slitage på utsidan av slangarna kommer ofta indikerar försämring på insidan också. Som en tumregel, ersätta alla dina slangar samtidigt när du hittar en trasig slang. På så sätt kommer de att bära igen iväg i samma takt från samma punkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58442.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.