Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man lägger chocker på en 2001 Ford F-150

Ford F-150 är en populär arbete lastbil. Installera en tung uppsättning av gasfyllda stötdämpare är en bra idé om lastbilen används för grov tjänsten eller rutinmässigt drar en släpvagn. Den förbättrade bromsning skulle du uppnå med högkvalitativa chocker är värt investeringen. Bättre hantering och förbättrad däckslitage gör också detta ett bra beslut, särskilt eftersom installationen tar bara några timmar. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
3/8-socket ställa
Vise grepp typ tång
Stötdämpare
Repair manual

Visa fler instruktioner
1

Hissa upp fordonets front. Ta framdäcken. Med låstången hålla chocken stammen absorber toppen och ta bort muttern, brickan och gummibussning. Ta bort de två nedre chock bultarna och ta bort den gamla stötar.
2

Installera den nya platt bricka, ny bussning och sätt i chock skaft i övre shock mount. Placera en ny bussning och platt bricka på toppen av stammen och säkra den nya muttern. Förläng chock och styra den på plats, installera och dra åt två nedre chock bultar. Dra åt alla fästen till vridmoment specifikationer som anges i reparationshandboken. Upprepa denna process för andra fronten chock. Sänk bilen och flytta till baksidan.
3

Jack fordonet upp av bakaxeln (inte ramen) och placera två jack står där. Lossa och ta bort den nedre och övre bult och muttrar som håller chocker på plats. Ta bort chocker. Montera de nya chocker och sätt de övre och undre bultarna och dra åt muttrarna. Dra åt till vridmoment specs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60801.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.