Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man hittar en trasig ventil Spring

Biltillverkare använder fjädrar tillbaka ventilerna till det stängda läget i topplocken. Fjädern skall vara av överlägset material för att motstå missbruk av moderna motorer, vilken förvärras när de hastigheter och temperatur ökas. Om en trasig ventilfjäder misstänks, inte veva inte startmotorn över eller starta bilen. En trasig ventilfjäder kan orsaka en ventil för att släppa in i cylindern och bryta kolven. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Shop ljus
Mobiltelefon kamera
Hylsnyckelsats
Tändstiftshylsa
Visa fler instruktioner
1

Ta bort minuspolen från batteriet. Öppna huven och leta reda på ventilen täcker på motorn. Ta en bild av motorrummet med en mobiltelefon kamera. Använd en butik ljus att tända området för en bättre överblick. Bilden kommer att hjälpa om vakuum linjer och andra ledningar måste flyttas för att få tillgång till ventilkåporna.
2

lokalisera och ta bort bultarna ventilkåpan som håller ventilkåpan på topplocket. Var noga med att flytta vakuum linjer och andra saker som kan vara i vägen av ventilkåporna. Om motorn är en V6 eller V8, ta bort ventilen täcker på båda cylinderraderna.
3

Inspektera alla ventilfjädrar på varje cylinder med en butik ljus. Leta efter en trasig spole på alla ventilfjädrar. Det ska vara lätt att upptäcka en trasig ventilfjäder. Om detta inte hjälper dig att hitta den trasiga fjädern, fortsätt till nästa steg.
4

Skjut upp på varje fjäder med en hammare handtag. Trycket på en trasig ventil våren kommer att göra det svagare och det kan röra sig när tryck appliceras. Om det fortfarande inte trasig fjäder hittas, ta bort alla tändstift och rotera motorn långsamt medan du tittar på ventilerna öppnas och stängs. Detta kommer att hjälpa dig att hitta den trasiga våren om inget annat har. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62100.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.