Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Återställa SRS i en 1996 Honda Odyssey

Namnet "SRS-systemet" i en 1996 Honda Odyssey hänvisar till airbagsystemet i minibuss. SRS ljus i din Odyssey kan aktiveras på grund av ett fel i airbag-systemet, eller på grund av en generell felfunktion. Ett sätt att ta reda på vilket är att återställa SRS-systemet till sina lager inställningar. På så sätt, om det finns ett problem med systemet, då SRS tänds igen, och du kan gå vidare därifrån. Återställa SRS-systemet bör ta under 30 minuter. Saker du behöver
Honda service Connector (SCS) verktyget nr 07PAZ-0.010.100
Visa fler instruktioner
1

Leta gruppcentralen, vilket är på förarsidan av Odysséen, i kick panel. Ta av locket gruppcentralen med händerna. Sök efter det gula MES kontakten på Fust rutan, vilket kommer att ha en av de två kombinationerna tråd färg, beroende på motorns din Odyssey har:

2.2l motor: Antingen grå /grå tråd kombinationen eller svart /vit

2.3l motor: Antingen grön /grön eller svart /vit

V6 motor: Antingen grön /grön eller svart /ljusgrön och svart
2

Koppla MES kontakten från säkringsdosan med händerna. Anslut Honda service Connector (SCS) verktyget nr 07PAZ-0.010.100 på MES-kontakten genom att skjuta de två selar tillsammans tills de klickar på plats. Sätt nyckeln i tändningslåset och vrid den till "On" läge.
3

Titta på SRS ljuset i instrumentpanelen och kontrollera att det kommer på i ungefär sex sekunder och går sedan ut. Avlägsna SCS verktyget från MES-kontakten inom fyra sekunder efter SRS ljuset i instrumentpanelen släcks.
4

Watch för SRS ljuset i instrumentpanelen igen, eftersom det kommer att komma tillbaka på. Anslut SCS verktyget tillbaka till MES-kontakt inom fyra sekunder efter SRS ljuset i instrumentpanelen tänds.
5

Titta på SRS ljuset i instrumentpanelen tills den slocknar. Avlägsna SCS verktyget från MES-kontakten inom fyra sekunder efter SRS ljuset i instrumentpanelen släcks. Titta på SRS ljuset och kontrollera att den blinkar två gånger. Om den inte gör det, starta om processen i steg 2. Om den gör det, fortsätt sedan till nästa steg.
6

Vrid nyckeln till "Off". Vänta i 10 sekunder. Vrid nyckeln till "On" läge och sedan titta på kombiinstrumentet för SRS ljus. Kontrollera att den är påslagen under sex sekunder, sedan slocknar. Om den inte gör det, då SRS-systemet har ett fel i det som behöver repareras. Om den gör det, så har du rensat koderna korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61579.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.