Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar Bakbroms i en 2002 Nissan Altima 3.5

År 1993 ersatte Nissan Stanza, en unexciting och lådliknande sedan, med den rundade, men ändå mekanismer, Altima. År 1998, omgjorda Nissan Altima, men förändringarna var blygsamma. Den 2002 omdesign av Altima, var dock en fullständig översyn. Den största av förändringar under 2002 var tillägget av den 3,5-liters V-6 motor i SE trim nivå. Den 3,5-liters-utrustade 2002 Altima kom standard med skivbromsar bak. Byte av bakre bromsarna på 2002 Altima själv är ett bra sätt att spara pengar. Saker du behöver
Clean kalkon Baster
Småcontainer
Socket Ratchet
ställa
platt skruvmejsel
Rotorer (tillval) katalog Bakre bromsbelägg
Momentnyckel
Skivbroms fett
1 liter DOT 3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Öppna huvudcylinder locket och ta bort ungefär hälften av bromsvätska, med hjälp av en rengöra kalkon baster. Överför vätskan till en liten behållare.
2

Lossa, men ta inte bort, muttrarna på bakhjulen med Ratchet och uttag. Lyft den bakre delen av Altima, med hjälp av en domkraft, och position pallbockar under bakvagnen. Sänk Altima på domkraften. Ta bort de bakre muttrarna och dra bakhjulen utanför fordonet. Addera 3

bort de bakre bromsok-till-bracket stift, med ett Ratchet och uttag, och lyft bromsok från rotorn . Häng bromsoket från en närliggande upphängningskomponent, med ett bungee rem eller styv tråd. Dra bromsbelägg från bromsok fästet.
4

bort bromsok fästet till bakre navbultarna och dra fästet från navet.
5

Ta rotorn och dra bort navet. Om bromsok inte dra bort lätt, fortsätt till steg 6. Om det går att dra bort, Gå direkt till steg 7
6

Avlägsna parkering locket bromsjusteringsanordning -. Metallhöljet med en slot - med hjälp av en platt skruvmejsel. Sätt en platt skruvmejsel i justeraren hålet och rotera parkering hjulet bromsjusteringsanordning uppåt för att dra parkeringsbromsen tills du kan dra rotorn gratis.
7

Inspektera rotorn för eventuella synfel, som hot-spotting, alltför stort slitage eller djupa spår. Om några defekter, kasta rotorn och ersätta den med en ny.
8

Ställ rotorn på navet. Det finns inget behov av att anpassa skorna parkeringsbroms, eftersom de automatiskt justera när du ställer in bromsen. Om det behövs, installera om parkeringsbromsen justerlock och dra åt den med en platt skruvmejsel.
9

Ställ bromsok fästet tillbaka på bakre navet och dra åt Bromsokshållare-till-navbultarna till 28 . till 38 foot-pounds, med en momentnyckel och uttag
10

Tryck shims bromsbelägg - medföljer nya kuddar - på den bakre av de nya bromsbelägg, om inte förmonterade. Skjut bromsbeläggen i bromsoket fästet.
11

Komprimera den bakre bromsok kolv, med en 8-tums C-clamp, genom att placera C-klämman över bromsoket så den fasta delen vidrör den bakre av bromsok fästet och skruven delen berör bromsok kolv. Dra åt C-klämman tills kolven bottnar i bromsoket.
12

Applicera ett tunt lager av skivbroms fett på den släta delen av bromsok stiften och dra åt stiften i bromsoket. Dra bromsok stiften till 23 till 30 foot-pounds, med en momentnyckel och uttag.
13

Upprepa steg 3 till 12 för att byta bromsbelägg och rotor på den andra sidan av Altima.

14

tillbaka bakhjulen och dra åt de bakre hjulmuttrarna. Höj Altima utanför pallbockar, med hjälp av en domkraft, och ta bort domkraften. Sänk Altima till marken. Dra åt de bakre hjulmuttrarna till 72-87 fot-pounds, i ett kors mönster, med en momentnyckel och uttag.
15

Tryck och släpp bromspedalen tills den känns fast.

16

Kontrollera bromsvätskenivån på huvudcylindern och lägg DOT 3 bromsvätska tills nivån ligger mellan "Min" och "Max" märken på huvudcylindern.
17

Ta den gamla DOT 3 fluid till en närliggande används fordonsindustrin flytande återvinningscentral. Många Bildelsaffärer ta gamla vätskor gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59229.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.