Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man använder en Stötstång för Cam Degreeing

En kamaxel är en mekanisk anordning som består av en stång eller axel med äggformade fästa kammar. När axeln roterar, den kammar stiga och falla och mekaniskt öppna och stäng flaskventiler. Förbindningsstången mellan kammen och en ventil kallas en skjutstång. Ventilerna tillåter bensin dimma komma in i cylindern innan förbränningen och låta avgaserna lämnar cylindern efter förbränning. Inte alla kammar är formade på samma sätt, och kamaxlar varierar kraftigt. Så kamaxlarna är degreed att synkronisera sin verksamhet med en annan mekanisk del i bensinmotorer kallas en vevaxel. Saker du behöver
Degree hjul
Pointer
Pen
Paper
Visa fler instruktioner
1

Fäst grad hjulet veven nos eller balansblock med maskinvara som medföljde examen hjulet. Fäst pekare som kom med din examen hjul till motorblocket, antingen med magnet eller maskinvara som medföljde pekaren. Använd en examen hjulet när du installerar en ny kamaxel.
2

Rotera vevaxeln, eller i vissa fall dina bakhjulen, tills Nr 1 kolven är ungefär vid övre dödläget. TDC är den högsta punkten en kolven når i en cylinder under varje motor cykel.
3

Ställ pekaren till noll ÖD på graden hjulet.
4 < p> Rotera vevaxeln bakåt genom hela kolven cykel tills kolven når TDC, och notera vilken grad behandlingen på graden hjulet med hjälp av en penna och papper. Vrid vevaxeln i motsatt riktning, och notera graden läsa på graden ratten när kolven återigen når TDC.
5

Total de två graders avläsningar, och dela dem med två. Om exempelvis kolven når TDC vid 16 grader på graden hjulet vid rotation framåt, och 20 grader på graden hjulet när det roteras bakåt, kommer den genomsnittliga vara 18 grader. Därför bör du ställa TDC på graden hjul vid 18 grader.
6

Installera en tryckstång i intaget lyftaren i nr 1 cylinder, som innehåller Nr 1 kolv, och monterar en urtavla Indikatorn över tryckstången. En indikatorklocka är ett instrument som just mäter vertikala avstånden i tusendelar av en tum, och sådana instrument vanligtvis monteras magnetiskt med hjälp av en magnet fäst på indikatorn basen. Använd en tryckstång som en förlängning av indikatorklocka.
7

Vrid vevaxeln tills kamaxeln bas cirkel är under lyftaren för kamnäsan som mäts. Börja med kamloben för intagsventilen på nr 1 cylinder. Ställ in indikatorn på noll.
8

Rotera vevaxeln framåt och bakåt. Den mätklocka ska återgå till noll varje gång kolven når TDC. Om indikatorklocka indikerar noll varje gång kolven når TDC, att kamlob korrekt degreed.
9

Upprepa dessa steg för varje kamaxel lob.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62246.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.