Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur ställa in tiden på en 1988 GMC Sierra 1500 Series Truck

De ventiler, kolvar och bränsle i motorn på en 1988 GMC Sierra alla arbetar tillsammans i en mycket specifik sekvens, och spelen mellan samtliga rörliga delar är mycket liten. Om motorns timing är avstängd, då de rörliga delarna i motorn riskerar kollisioner, vilket kan orsaka allvarliga skador. Om tidpunkten är avstängd bara något, då körsträcka av fordonet kan drabbas. För att åtgärda problemet, kan du justera timingen själv. Saker du behöver
Timing ljus
skruvnyckel som
Visa fler instruktioner
1

Pop huven. Lokalisera vevaxelremskivan längst ned i motorn, i mitten av motorrummet. Lokalisera hållaren inställningsmärket strax ovanför remskivan, med olika grader av timing anges på konsolen.
2

Anslut klämman från tidpunkten ljus på No 1 tändkabel är som på den främre vänstra hörnet av motorblocket. Ta upp luftrenaren från motorn genom att ta bort muttern fabriken vingen med händerna och lyfta aggregatet luftrenaren bort från motorn. Addera 3

Leta klistermärket på undersidan av huven och hitta tidpunkten specifikationen för motorn. Starta motorn. Shine tidpunkten ljus på timing fästet. Leta upp platsen där märket på trissan skär med markeringen på hållaren. Detta indikerar tidpunkten för motorn i grader.
4

Lossa nedhållande klämma på distributören på baksidan av motorn med en skiftnyckel. Vrid fördelaren medan skinande tidpunkten ljus på trissan. Sluta vrida fördelaren när markeringen på remskivan och markeringen på motorfästet ange rätt timing specifikationen för motorn per dekalen på huven. Dra åt nedhållande klämma på distributören med en skiftnyckel.
5

tillbaka luftfiltret på motorn med fabriken vingmuttern. Ta av stroboskop med händerna och sedan stänga huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62098.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.