Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man berättar när din främre Struts Behöver Ändra

Struts är den viktigaste delen av en bil fjädringssystem av flera skäl. De är avgörande för att ge en bekväm resa, upprätthålla god hantering och tar på mycket av den kinetiska energi som skapas vid inbromsning. Ett bra sätt att avgöra strut tillstånd är genom att ta en väl fokuserad provkörning. Om bilen hanterar dåligt eller har en hård tur, eller om bromsning är inte skarpa och rena, är det sannolikt dags att byta ut de hydrauliska stöttor och uppgradera till gasfyllda modeller. En enkel felsökning övning kommer att bekräfta alla tvivel. Saker du behöver
Lufttrycksmätare
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Luft upp alla fyra däcken till rekommenderat tryck, kontrollera trycket i varje en med en exakt lufttrycksmätare. Parkera bilen på en horisontell yta och utför en åktur testa höjdmätning. Mät från baksidan av varje hjul öppning till betongen. Mätplatser bör spegla varandra på bilens ram - både framhjul och bak. Var exakt och korrekt i att välja samma plats på vardera sidan av bilen. Mätresultaten ska vara identiska för de två främre mätningarna. De två bakre mätningar bör också matcha. En skillnad på 1/4 tum är betydande, det tyder på staget och fjäder svaghet. Byt ut de främre eller bakre stöttor som ett par.
2

Kontrollera bilens däck. Däck som måste ta på sig extra broms belastning på grund av svaga stag tenderar att utveckla sidoväggen bula på grund av sladdar som sträcker sig över tiden. Däcken skall stå upprätt, med förmåga att hantera broms respons istället för att absorbera den downforce som bromsning skapar och att de slitna stagen kan inte hantera. Däck i denna form måste bytas ut tillsammans med stagen. Fattiga stöttor också avsevärt minska broms liv.
3

Studsa bilen i varje hörn. Det bör inte svänga. Det bör vara svårt att pressa ned. Det ska knappt rebound alls. Om det nästan bottnar och håller hoppande upp och ner när man trycker, är det dags för service. Om bilen skrapar på uppfarter att den inte skrapa på i det förflutna, byt stagen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60842.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.