Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar en E40D Transmission

På 70 och 80-talet, använde Ford C-serien av sändningar i alla automatiska utrustade transmission fordon det produceras. Men i början av 90-talet beslutades att en ersättning för den ärevördiga C-6 behövdes för att hantera de ökade hästkrafter och vridmoment som avancerad motor teknik skapade. Ford introducerade A4OD automatlåda på Ford lastbilar under denna tidsram. Den A4OD är en 4-växlad automatlåda med överväxel. Om sändningen misslyckas, måste du byta ut det är vad du behöver
Ordet jack
4 Jack står
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Extensions Review, Universal vridbar sockel
plattång
Flare skiftnyckel som
tråget med förlängning
Rak skruvmejsel
bit plywood 1 fot av 1 fot
ny eller ombyggd växellåda
Transmission tratt
15.5 liter Dexron /Mercon transmissionsolja
Visa fler instruktioner
1

Park och fast i parkeringsbromsen. Rulla ner domkraften under främre ramen tvärbalk och höja lastbilen tillräckligt hög för att lyfta hjulen från marken. Placera en pallbock under främre av ramen bakom båda framhjulen och sänk lastbil på dem, sedan sänka domkraften. Därefter placerar domkraften under differentialhus och höja de bakre hjulen från marken. Placera jack under axeln bostäder och sänka domkraften. Kontrollera att trucken är planat.
2

Ta bort de två skruvarna på toppen av bellhousing i huvudet. Nästa bort bulten som håller flänsen oljestickan röret och ta bort oljestickan röret. Ta den negativa batteripolen genom att lossa muttern och vrida terminalen medan du drar upp. Rotera dessa muttrar /bultar moturs med en skiftnyckel för att ta bort dem. Avlägsna vakuum montering. Addera 3

Placera drain pan och utbyggnad under överföringen oljetråget och tappa sändningen. Lossa skruvarna på pannan. Ta bort dem från ett hörn. Vrid skruvmejseln mellan pannan och transmission att bryta förseglingen och låt vätskan fly långsamt. Lossa de återstående bultarna tillräckligt för att tillåta ett hörn till sag fram nära att tömma och ta bort alla bultar och pannan. Töm pannan och ersätta den, säkra den med fyra skruvar.
4

Ta bort skruvarna som håller luckan på framsidan av sändningen. Ta bort skruvarna som håller fast momentomvandlaren till flexplate. Vrid motorn med en hylsa och spärrskaft på vevaxeln bulten att komma åt alla bultar. Ta ut bultarna och transmission-till-motor bultar. Vrid skruvarna moturs med en skiftnyckel för att ta bort dem. Vrid vevaxeln för att få tillgång till konvertern avtappningspluggen. Ta bort den här kontakten med en skiftnyckel och låt omvandlaren rinna. Häng starter med en bit tråd. Ta bort de svalare linjer, vrida beslag moturs med en flare skiftnyckel.
5

Placera domkraften med plywood under växellådan oljetråget. Ta bort spännskruven på hastighetsmätaren kabeln genom att vrida den moturs med en hylsa och spärrskaft. Dra klippen på shifter koppling med hjälp av tång och dra ur kopplingen. Koppla neutrallägeskontakten kontakten.
6

bort drivaxeln. Ta bort de fyra skruvarna som håller fast drivaxeln oket till differentialen och skjut axeln framåt, samtidigt sänka den bakre delen. Skjut kopplaren från överföringssystemet och ta bort drivaxeln. Vrid muttrarna eller bultarna moturs med en skiftnyckel.
7

Rotera grenrör flänsskruvarna moturs och lossa avgasröret från grenrör. Upprepa denna process på röret till katalysatorn fläns och ta bort röret.
8

Ta bort den bakre tvärbalk till ram bultar och överföringssystem bultar montera. Vrid dessa skruvar moturs med en spärr och uttag. Ta tag i transmissionen och skjut den bakåt tills den är fri från motorn och sänk domkraften.
9

Placera ersättare överföring på uttaget och lyft den på plats. Skjut transmissionen framåt tills det matchar upp med motorn. Du måste ha momentomvandlaren ordentligt installerad.
10

Reverse steg 1 till 9 för att byta växellåda. Fyll på växellådan med 15.5 liter transmissionsolja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62077.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.