Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsbeläggen på en 1996 Jeep Cherokee

Din 1996 Jeep Cherokee använder bromsbelägg i bromsok på fronten för att ge cirka 70 procent av den bromskraft för Jeep. Som ett resultat, de främre kuddar slitage mycket snabbare än de bakre skor. Inspektion och utbyte av dynorna behöver göras oftare på den främre änden. Om du låter dem gå för länge, kommer resultatet att bli skador på rotorn eller andra bromskomponenter på framsidan av din Jeep. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Metric set
Ratchet
Tvingfäste
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på de främre hjulen på din jeep med en rörtång. Ta inte åt muttrarna av hjulet dubbar ännu. Placera en domkraft under framaxeln av Jeep och lyfta upp det tills framdäcken är helt från marken. Placera en uppsättning pallbockar under axeln röret och sänk domkraften tills Jeep vilar säkert på läktaren.
2

bort hjulen. Leta bromsoket på ändarna av axlarna leta de två fästskruvarna som går igenom från baksidan av bromsok till bromsok fästet. Avlägsna bultarna med en 13 mm hylsa och spärrnyckel lyft sedan bromsok från konsolen.
3

Vänd bromsok över så dynorna och öppning är vänd uppåt. Ta bort den yttre plattan genom att skjuta den mot mitten av bromsok, lyft ut den. Släng den gamla dynan. Skjut inombordsmotorer pad i mitten av bromsok, släppa fjäderklämman som behåller den till bromsok kolv, lyft den ur bromsoket.
4

Skjut en C-klämma över kroppen av bromsok med den rörliga delen av klämman inuti bromsoket. Placera en liten träbit på bromsok kolv, dra åt C-klämma, trycka tillbaka kolven i hålet. Ta bort klämman och trä, sedan installera de nya bromsbeläggen börjar med inombordsmotorer pad först.
5

Drop dynan i bromsoket, skjut den i riktning mot kolven, knäppa fjäderklämman på baksidan av dynan i bromsoket kolven. Montera utombordaren pad i bromsoket och skjut den mot utsidan av bromsok, knäppa klipp på baksidan av dynan i bromsoket.
6

Skjut bromsok över bromsen rotor och installera om två fästbultarna genom tjockleken och i monteringsfästet. Dra åt bultarna med en 13mm hylsa och spärrskaft. Flytta till den motsatta sidan av Jeep och upprepa processen att byta kuddar.
7

tillbaka hjulen på båda sidor av jeep och installera muttrarna på hjulbultarna. Lyft Jeep av domkraften står med jack och ta bort dem från under lastbilen. Sänk Jeep till marken, ta bort domkraften och dra åt muttrarna med en rörtång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57853.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.