Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Brake boosters arbete på Turbo bilar

Om du någonsin undrat hur den kraft du utövar på en bromspedal som gör ett fordon som väger tusentals pounds faktiskt sluta , är detta den roll som en broms eller vakuum booster i en turboladdad auto --- eller någon annan bil som har en. Identifiering

Principen utformning , funktion och drift av en broms booster är inte annorlunda i en turboladdad bil än de är när de tillämpas oa standard motormodell . Den enda händelse där olika mekanismer , anordningar eller kriterier kan vara inblandade är med avseende på en dieselmotor . En alternativ pump kan vara nödvändigt i detta fall .
Funktion

I motsats till vanliga bromssystem , servobromsar använder skivor som behöver extra kraft för att fungera . En broms booster är en dual - kammare enhet med en central membran . När bromspedalen är i ingrepp , fyller en kammare med luft och i den andra, är vakuum effekt som uttages från motorn. Detta tryck på membranet aktiverar huvudcylindern via en tryckstång , vilket skapar extra kraft för bromssystemet .
Överväganden

I vissa fall kan en enskild försöka manipulera funktionen bromsboostertrycket att förstärka effekten eller makt levereras av turboladdaren . Detta är inte att rekommendera , och någon ändring av produktionen utformningen av en booster gör så på egen risk .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62076.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.