Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad är orsaken till ojämn nötning i Bromsbelägg?

Som auto-verkstad fortsätter priserna att stiga, kan du letar efter något sätt att spara pengar du kan. Ett sätt att spara pengar är att slutföra din bil underhåll eller reparationer själv, inklusive ersättare bromsbelägg. När du utför en broms jobb, kanske du märker att en pad bar ner snabbare än de andra gjorde. En liten mängd av ojämn bromsbeläggens slitage är att vänta, men när det finns betydande ojämnt slitage, måste du hitta källan och reparera eller byta ut den, eller om du helt enkelt kasta bort dina surt förvärvade pengar. Glidstiften

På nästan alla moderna bromssystem, bromsoket rider på två pinnar som gör oket att glida fram och tillbaka efter behov. För att maximera stiftets effektiviteten måste stiften vara smidig och väl smorda med skivbroms fett. Om dessa stift blir smutsiga, rostiga eller brist smörjning, kan tjockleken fastna på ett ställe på stiften. Om bromsok pinnar med ett bromsbelägg eller en annan i kontakt med rotorn, kommer att bromsbeläggens slits ut snabbare än den andra, vilket resulterar i ojämn bromsbeläggens slitage. För att förhindra detta, rengör alltid bromsok glidstiften och tillämpa nytt fett på dem när du utför en broms jobb.
Misslyckades Caliper

Inuti alla bromsok är en kolv som pressar bromsbeläggen mot rotorn. Denna kolv har inte en tillbakadragande funktion, en avkapade O-ring drar tillbaka kolven precis tillräckligt för att släppa på bromsbeläggen. Om detta O-ringen förlorar sin elasticitet, kommer det frikörning bromsok kolv, vilket resulterar i det inre bromsbelägget slits ut snabbare än den yttre. En annan orsak till ojämn förslitning av misslyckade bromsok är om bromsok kolv eller dess cylinder blir förorenad. Detta förhindrar även kolven från tillbakadragning och orsakar den inre bromsklossen att bära snabbare än den yttre dynan. Den bästa förebyggande åtgärd för både misslyckanden - tätning och kolv - är att utföra regelbundna förändringar bromsvätska. En gång om året är hur ofta de flesta yrkesverksamma rekommenderas spolning bromssystemet, även om tillverkaren inte inkluderar spolar bromsvätska bilens underhållsplanen.
Rotor Defekter

bromsrotor är tänkt att vara en plan yta, så att dynan kan greppa den ordentligt med hela sin friktionsyta. Över tiden, kan rotorn utveckla små spår i den. När detta händer måste du dyka upp igen eller byt ut det. Tyvärr, många gör-det-själv mekaniker tenderar att förbise rotorer när de utför broms jobb och bara sätta på nya belägg. På grund av rotorns yta är hårdare än friktionsmaterial på bromsbelägget, eventuella brister i rotorn överföring till dynans friktionsmaterial, inklusive spår. Du kan förhindra att den här typen av ojämn pad slitage genom att grundligt inspektera bilens rotorer under varje broms jobb och ersätta eller resurfacing dem efter behov. Inte bara detta att hålla pad bära även, utan förbättrar även bilens bromssträcka.
Defekta Bromsbelägg

Liksom alla massproducerade-bildel, finns det potential för dåligt utförande. Bromsbelägg genomgår en serie inspektioner före slå i delar butikshyllorna, men mänskliga och datorn fel uppstår. Om en bromskloss för friktionsmaterial är mindre tät än den andra - även den minsta mängden - du kommer att märka att en dyna slits ut snabbare än den andra. Det finns inget sätt att förhindra detta, men de flesta bromsbelägg kommer med en garanti och du kan byta ut defekta pads för nya.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59316.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.