Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Historien om Kullager

Enligt New World Encyclopedia , refererar ett kullager till ett rullande mekanism eller bärande enhet som använder bollar för underhåll och separation av de rörliga delarna av lagret . Kullager används vanligtvis för att minska rotationsfriktion och därmed stödja de radiella och axiella belastningar . De finns i metall eller plast . Historia

Enligt New World Encyclopedia , var kullager hittades på romerska Nemi fartyg byggda i 40 CE Emellertid daterar Patentsökt avsiktlig användning av begreppet tillbaka till 100 f.Kr. , men det var inte tillgänglig för masspublik produktion fram till slutet av 18th century .
typer av lager
kullager

Ball är vanligen tillverkade av metall , men plastlager erbjuda lika förmåner , om inte mer . Plast kullager , till skillnad från lager metall bollen , är korrosionsbeständiga , icke - magnetiskt och lätt , hävdar CLI Houston .
The Bottom Line

Kullager har funnits i århundraden , men konceptet har förbättrats avsevärt , förse allmänheten med ett större utbud av alternativ . Kullager används ofta i auto mekanik och teknik .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60869.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.