Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter broms rotorer i en Ford Aerostar

De broms rotorer på en gammal Ford Aerostar van, vilket bromsoken och kuddar trycker mot, måste ha en slät yta för att fungera korrekt. Om en bromsrotor på van har några djupa skåror från slitna bromsar och kan inte lackeras något lägre, behöver rotorn bytas ut. En rotor har bromsok monterade på den och ratten framför sig, som kräver att du tar bort både innan du tar bort och byter ut rotorn. Saker du behöver
Jack står
Sifon
rörtång
Tvingfäste
Caliper pin borttagningsverktyg
Hammer
Wire
låstängerna
Pincett
Hooked verktyg
Visa fler instruktioner
1

höja och stödja van främre änden på jackstands. Tag bort hjulet från rotorn, lossa muttrarna innan fordonet gör hjulet lättare att ta bort. Sifon ut en del av bromsvätska från huvudcylindern.
2

Koppla och ta bort bromsoket från rotorn. Komprimera bromsok kolv i hålet med en C-clamp, sedan köra bromsok stiften ut med en hammare och tjocklek pin borttagningsverktyg, med början med det övre stiftet. Ta bort bromsok och hänga den någonstans säkert från en stark tråd -. Du inte får hänga med broms slang
3

Ta av locket i mitten av rotorn nav med låsning tång . Ta bort sprinten från spindeln med stora pincett, dra ut den krenelerade hållaren och låsmutter, bända ut den platta brickan med en hakad verktyg och ta bort de yttre navet lagren.
4

Drag av rotorn från av spindeln, vilket gör att du inte glider de inre lagren över spindeln trådar.
5

Placera det nya navet och rotor på spindeln, hålla den centrerad på axeln så kommer du inte skada spindeln trådar eller hållare. Byt bricka och låsmutter, och se till att muttern är tillräckligt stram för att säkra rotorn samtidigt tillåta den att snurra, byt sedan ut hållaren, sprinten och mössa.
6

Återanslut bromsok till rotor, torka bort all smuts på monteringsytorna först. Använd nya bromsok stift, placera varje stift mellan bromsok och spåren spindel och knacka dem inåt med en hammare tills stiftet s kvarhållningsflikar röra spindeln ansiktet. Börja med det övre stiftet.
7

tillbaka ratten till van, dra åt muttrarna med mellan 85 och 115 foot-pounds. Sänk van, fylla cylindern broms master om det behövs och testa bromsarna för korrekt funktion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57185.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.